Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel belangstelling voor Open Huizen Dag

Geplaatst op: 3 april 2016

Alle deelnemende huizen in Nederland kregen bij elkaar zo’n 135.000 bezoeken. Weer een bevestiging dat er meer en meer mensen zich op de koopmarkt oriënteren. Niet gek, gezien de super lage rente en het feit dat het aantal woningen dat te koop staat snel daalt. In totaal deden er 2 april zo’n 37.000 huiseigenaren mee aan deze voorjaarseditie van de NVM Open Huizen Dag.

Dit aantal bedroeg bij de najaarseditie in oktober nog 41.000. Deze teruggang heeft met name te maken met het einde van de crisis, maar procentueel gezien is de NVM Open Huizen Dag qua deelname nog steeds erg succesvol.  In de gemeente Zwartewaterland was er een deelname van circa 45%. Dat lag ver boven het landelijke gemiddelde. Helaas heeft een aantal huizen geen bezoekers mogen ontvangen.

“We zijn blij dat de huizenmarkt grotendeels de wind weer in de rug heeft en dat we weer vooruit kunnen kijken. De woningmarkt wordt gestut door de bijzonder lage rente en door aantrekkelijke huizenprijzen. Naar verwachting zal de rente de komende tijd op een redelijk laag niveau blijven staan. Daarnaast zijn wij blij dat de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verlaging per 1 juli van 245.000 naar 225.000 euro niet doorgaat. Dat geeft veel mensen toch net dat extra stukje ruimte dat nodig is om het kopen van een huis rond te krijgen, wat bij de strengere hypotheekeisen lucht kan geven”, aldus Bonthuis Vaartjes Makelaars.

De NVM Open Huizen dag wordt elk half jaar gehouden: in het najaar en in het voorjaar. De eerstvolgende landelijke NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 1 oktober.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500