Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Vruuters bereiden zich voor op drukke tijden

Geplaatst op: 4 april 2016

Foto's en tekst : Joke Veldman

Op het bouwland van ‘De Vruuters’ is men al druk bezig met de voorbereidingen van poten en zaaien. Spitten en frezen is bij velen al gebeurd, en nu maar wachten wanneer de aardappelen er in gezet kunnen worden, sommige zijn er al druk mee bezig, en een ander wil toch nog even wachten of er soms toch nog een nachtvorstje zal komen misschien?

Jan van Roelie ( je weet wel van de kat) zat lekker voor zijn schuurtje even te roken en te genieten, want zo zei hij, ik doe tegenwoordig alles op mijn gemak. “Ik heb nu een jaar of vijf het land en ik ‘moest ‘ naar mijn idee altijd elke morgen meteen erheen, maar daar heb ik  verandering in gebracht. Schrijf maar op met een uitroepteken ” ik ga nu als ik zin heb, want het is een hobby tuin!!’.

Er komt veel van zijn land af en dat gaat in de “drie vriezers die hij thuis heeft, maar ook dan heeft hij nog heel veel over en dat gaat naar de voedselbank in Hasselt die er ontzettend blij mee zijn!

Hij heeft nu al wat kruiden geplant en wat sla. Dat kan prima en natuurlijk in de kas vast ‘voorkweken’.  Mikky de tuinkat van Jan komt ook even voorbij maar gaat snel verder op muizenjacht..  En steeds meer volk komt er zo langzamerhand naar het land.. een praatje hier en daar en dan toch maar aan de slag, want ‘zo komt het werk niet af he’.

Helemaal vooraan moeten ze even opnieuw straten want het water moet wel goed weglopen dus ook daar zijn ze mee aan de slag,  en even verderop is ’t Rustpunt’ . Op dat bankie zijn al heel wat bekertjes koffie gedronken en ‘vergaderingen’geweest en buurman Roelof heeft een mooie rookton staan waar menig paling in heeft gehangen! Een bijzonder gezellige boel daar op het bouwland van De Vruuters aan de Krommesteeg in ieder geval.

De vereniging bestaat al zo’n 45 jaar , maar op deze plek zitten we 25 jaar, zegt Lute Noordstra. “Op dit stuk hebben we 75 akkers waarvan er nog vijf leeg zijn, en op het Tag hebben we 48 akkers en daar zijn er nog twee van vrij.”

Dus krijg je nu de voorjaarskriebels om toch maar te gaan tuinieren dan is dit je kans .

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500