Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

MIjn mening (column Wim Rietman)

Geplaatst op: 4 april 2016

“Jij bent ook stapelgek, hé!”, begroette een collega me bij het koffieapparaat. Ik kijk onderhand niet meer op van een compliment meer of minder, maar desondanks vroeg deze resolute opmerking toch om nadere uitleg. “Je hebt zonder meer gelijk.”, besloot ik te reageren. “Maar wat ik nou gek vind is dat je na al die jaren nu pas tot die conclusie komt!”

De collega liet zich niet van de wijs brengen en brandde los.

“Ik las vorige week je column over Sportclub Genemuiden. Nu ga je je zelfs met het beleid van de club bemoeien. Laat die mensen toch lekker hun werk doen.”

Het was duidelijk. De beste man moest even zijn mening kwijt en dat is ook volledig legitiem.  En zeker over een onderwerp als de plaatselijke trots kan een duidelijk statement bijzonder gevoelig liggen, heb ik gemerkt. Aan de andere kant: mocht het artikel van vorige week maar 1% aan de door Sportclub getoonde inzet tegen Harkema hebben bijgedragen, dan heeft het zeker zin gehad.

Ik heb me in de loop van m’n leven aangeleerd om van mijn hart geen moordkuil te maken. En ik zal u eerlijk zeggen: het bevalt me best. Recht door zee en niet om de hete brij heen draaien. Je komt er volgens mij het verst mee. Dat je dan onderweg op wat lange teentjes trapt, moet je maar op de koop toenemen.

Wie me om een mening vraagt, kan hem krijgen.  Het vervelende voor u is dat wanneer u niet om mijn mening vraagt u hem desondanks krijgt. Bijvoorbeeld over het aanstaande referendum over de Oekraïne.  Dat er überhaupt een referendum over dit onderwerp plaatsvindt, vind ik al aan waanzin grenzen. Het hele gebeuren gaat een vermogen kosten en de uitkomst zal geen zoden aan de dijk zetten. Mijn mening over de Oekraïne is net zo duidelijk. Toetreding van dit corrupte boevenland zal de Europese Unie weinig goeds brengen.

Een uitgesproken mening hebben, kan je ook in een lastig parket brengen.

Ik was op bezoek bij een familielid dat vol trots een nieuwe kledingoutfit showde. In mijn ogen was de kleine hoeveelheid kleding niet meer in overeenstemming met het hoge aantal jaren van degene die ze droeg. Wijselijk besloot  ik van commentaar af te zien. In dit geval was geen mening uiten ook een hele duidelijke mening.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500