Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verkeersexamens voor kinderen basisschool

Geplaatst op: 5 april 2016

Deze week is er weer het landelijke verkeersexamen voor groep 7 van de basisscholen. De theorie wordt afgenomen op donderdagmorgen (7 april) en in Genemuiden is het praktijk gedeelte op vrijdagmorgen (8 april). In Genemuiden betekent het dat bijna 200 leerlingen van groep 7 vrijdagmorgen vanaf half negen met tussenpozen van 45 sec. opde fiets stappen.

Langs de route zijn ongeveer 25 controleposten, gevormd door vele moeders en verkeersouders, die indien nodig de kinderen ook begeleiden en aanmoedigen. Aan het einde van de route bij de brandweer krijgen de kinderen enkele vragen over de dode hoek van een vrachtwagen.

Veilig Verkeer Nederland wenst de kinderen heel veel succes en hoopt voor de kinderen en de posten lang de route, dat het ook wat betreft het weer een mooie morgen wordt.

De route gaat als volgt:

Praktijk routekaart 2016 pag 10

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500