Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Film sluit seizoen Alzheimercafé af

Geplaatst op: 6 april 2016

Met de vertoning van de film ‘Still Alice’ wordt op maandagavond 9 mei het seizoen afgesloten van het Alzheimer Trefpunt in Kampen en Zwartewaterland. Hoofdpersoon in deze film is een hoogleraar taalkunde, getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan.

De avond is toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. De avond wordt gehouden op maandag 9 mei, vanaf 19.30 uur tot ong. 21.30 uur, in Wijkcentrum Teeuwland, Karel Doormanstraat 30 in Hasselt. Vanaf 19.00 uur inloop met koffie/thee.

Dankzij bijdragen van Woonzorgconcern IJsselheem, Zorgboerderij De Pieperhoeve en de Boni supermarkt in Hasselt zijn entree en consumpties deze avond gratis.

I.v.m. het aantal beschikbare plaatsen (max. 80) is aanmelding vooraf (uiterlijk 2 mei) noodzakelijk. Dit kan per e-mail kampen-zwartewaterland@alzheimertrefpunt.nl; of bij de welzijns-/mantelzorgconsulent Zwartewaterland, tel. 06 13014955; of bij Stichting Welzijn in Kampen, tel. 038 3325550.

Stichting Welzijn in Kampen stelt gratis vervoer beschikbaar vanuit Kampen naar Hasselt en terug; ook hiervoor is aanmelding noodzakelijk, via tel. 038 3325550.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500