Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Politie waarschuwt eigenaren van boten

Geplaatst op: 6 april 2016

Het voorjaar is weer begonnen en in de Kop van Overijssel betekent dat standaard dat alle boten weer het water in gaan. Maar het betekent ook dat dieven van buitenboordmotoren weer actief worden, zo waarschuwt de politie.”Dat het nodig is hebben we ook vorig seizoen gemerkt. In 2015 werd in de gemeente Steenwijkerland alleen al 31 keer aangifte gedaan van diefstal van een buitenboordmotor. Het overgrote deel daarvan is ontvreemd bij boten die in het water lagen bij een woning. Het betroffen voornamelijk lichtere motoren tot 25 PK.”
“Om diefstal van buitenboordmotoren te voorkomen raden wij aan altijd een goedgekeurd slot voor de motor te gebruiken. Daarbij valt te denken aan SCM of VbV-gekeurde sloten. Ook kunt u uw motor op zichtbare en/of onzichtbare plaatsen markeren. Vooral de zichtbare markering kan voor een dief reden zijn om de motor niet mee te nemen. En ziet u iets in uw omgeving dat mogelijk kan duiden op een diefstal van een buitenboordmotor, bel dan 112. Wij kunnen dan direct actie ondernemen en op zoek gaan naar de daders”, aldus de politie.

Aangifte
“Verder raden wij aan om altijd het aankoopbewijs van de motor te bewaren en het motor-/serienummer te noteren. Mocht u slachtoffer worden, dan bent u bij het eventuele aantreffen van de motor makkelijker te achterhalen als eigenaar. Bent u slachtoffer van diefstal van een buitenboordmotor doe dan altijd aangifte bij de politie! Dit kan digitaal via de knop ‘Aangifte of melding doen’ op deze site of u kunt bellen met 0900-8844 voor het maken van een afspraak. U kunt dan op een voor u geschikt tijdstip aangifte komen doen op het politiebureau.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500