Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rustig referendum

Geplaatst op: 6 april 2016

Foto's: Jeroen Eenkhoorn. Tekst: Enrico Kolk

“We verwachten geen drukte”, klinkt het vanaf het stembureau in de Meente. Het tweede stembureau, dat daar meestal in de middag wordt opgezet, is dan ook al afgeschaft voor vandaag. Genemuidenaren, hoewel trouw bij verkiezingen, blijken niet veel te hebben met het referendum dat vandaag gehouden wordt.

“Zeker voor de oudere mensen is het ook iets wat ze niet goed kunnen pakken”, vindt een stembureaulid op voornoemde locatie. De opkomst is daar dan ook veel minder hoog dan bij verkiezingen. Dat geldt overigens voor alle stembureau’s.

De Eben-Haëzerschool, traditiegetrouw één van de drukste stemlocaties, blijkt een baken van rust. “Bij verkiezingen staat hier om half acht een rij voor de deur. Vandaag stond er helemaal niks. Pas om tien over half 8 kwamen er twee”, zegt één van de stembureauleden. “Het eerste halfuur zijn hier zeven mensen geweest. We verwachten een hele geringe opkomst.”

Ook in ’t Olde Staduus ‘zou het wat drukker kunnen zijn’. Zo af en toe komen er mensen binnenwandelen, maar doorlopend is het zeker niet. En op de Kamperzeedijk ‘gaan we vandaag de tachtig procent niet halen’, denkt men daar. “Misschien komen we op vijftig procent.”

${USER_DISPLAY_NAME}

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500