Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hengelsportvereniging wil de jeugd bereiken

Geplaatst op: 7 april 2016

Visvereniging H.S.V. Het Zwartewater presenteert een beleidsplan voor de jeugd in samenwerking met Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Oost Nederland. Dit plan heet Naar Buiten en wil hengelsport vooral aantrekkelijker maken voor jongeren. Onder meer zouden er vislessen op de basisscholen moeten komen. Dat gebeurt in Genemuiden trouwens al en HSV krijgt daar positieve reacties op.

De vislessen worden meestal op vrijdagochtend aan groep 7/8 gegeven van 9.00 tot 12.00 uur. Er kunnen zich nog altijd nieuwe scholen aanmelden voor het volgen van deze vislessen. Alle scholen in Genemuiden krijgen een brochure hierover.

Kinderen die enthousiast zijn geworden door een visles op school, moeten daarna direct op een gemakkelijke en betaalbare manier verder kunnen gaan met vissen. Daarom gaan wij de gratis jeugdvergunning tevens lidmaatschap van onze visvereniging aanbieden welke online kan worden aangevraagd via onze side www.hsv-genemuiden.nl.

Deze gratis visvergunning is alleen voor 2016 geldig en met deze visvergunning mag alleen in ons eigen viswater gevist worden. De wateren waar gevist mag worden staan allemaal op die gratis vergunning. Je kunt deze gratis visvergunning ophalen tijdens de inloop dag op 16 april in het gebouw van de ijsbaan van 10 tot 15 uur. Voor het vissen in wateren die niet van onze visvereniging zijn is een jeugdvispas nodig die wij tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden.

Deze leeftijdsgroep van 14-18 jaar is ook voor onze visvereniging de “drop-outleeftijd”. Wij gaan proberen doormiddel van drie viswedstrijden te plannen op de woensdagavond hier wat aan te doen. Deze viswedstrijden zijn toegankelijk voor alle leden die geboren zijn voor 2003 en zijn gratis. De data van zijn: 11 mei – 28 mei – 22 juni, loten om 18.00 uur en vissen van 18.30 tot 21.00 uur. Ook komt er nog een karper viswedstrijd, datum nog niet bekend.

Inzetten op toegankelijk viswater in de woonomgeving van kinderen

Kinderen vissen vooral in hun directe woonomgeving vanwege de veiligheid en hun beperkte actieradius. Daarom zijn wij als visvereniging bezig om deze wateren beter bereikbaar te maken, in te richten en de visstand op peil houden,  dit in samenwerking met de gemeente en waterschappen. Ook speelt onze onderhoudscommissie daar een grote rol in.

Sportvissen brengt kinderen en volwassenen direct in contact met de natuur: het is natuurbeleving pur sang. Vissen is een echte buitensport, gezond, ontspannend en avontuurlijk. Het haalt de kinderen van de computer, tablets enz.  vandaan en het is leuk om te laten zien aan opa’s en oma’s en vriendjes. Om dit nog meer te promoten hebben wij voor deze jeugd een zomer viscompetitie, vislessen en in het najaar een roofviswedstijd c.q. cursus gepland. Dit programma ligt klaar, elk jeugdlid krijgt er een via de mail en wordt op de side geplaatst.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500