Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vijfde laadpaal in Zwartewaterland

Geplaatst op: 7 april 2016

In Zwartewaterland is de vijfde openbare laadpaal geplaatst. Deze laadpaal is gerealiseerd op de parkeerplaats bij het gemeentehuis in Hasselt. Deze laadpaal is toegankelijk voor iedere elektrische rijder met een laadpas. De andere laadpalen staan aan de Kaai in Hasselt, op de carpool plek in Zwartsluis, bij de Schans in Zwartsluis en aan het Havenplein in Genemuiden. Onderzoek heeft aangetoond dat in 2020 behoefte is aan ongeveer 25 laadpalen. Met het plaatsen van de vijfde laadpaal is Zwartewaterland goed op weg.

Bureau Over Morgen heeft voor  Zwartewaterland onderzocht wat de behoefte aan openbare laadpalen voor elektrische auto’s en plug-in hybrides in 2020 is. Het bureau verwacht dat dan de behoefte is aan ongeveer 25 laadpalen. Vijf van deze palen zijn al gerealiseerd en openbaar beschikbaar. Daarnaast is de verwachting dat in de vraag naar 12 laadpalen voorzien kan worden door laden op eigen terrein. Voor 5 palen voor forenzen wordt samen met de ondernemers gekeken naar mogelijkheden in de komende jaren. Voor vier gebieden wordt de vraag gemonitord en als het nodig is zal in die wijken in de toekomst een oplossing moeten komen. Dit betekent dat we goed op weg zijn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500