Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente verbetert website

Geplaatst op: 8 april 2016

Vandaag lanceert de gemeente Zwartewaterland een portalpagina voor de gemeentelijke website zwartewaterland.nl. Het is nu mogelijk om via deze startpagina te kiezen voor gemeentelijke informatie en diensten of toeristische informatie over de kernen Genemuiden, Hasselt of Zwartsluis zoals aangeboden door de Toeristische Informatie Punten. Deze keuzemogelijkheid  komt tegemoet aan de informatiebehoefte van de inwoners, heeft een positieve invloed op de naamsbekendheid van de gemeente Zwartewaterland en bevordert de toeristische promotie van de afzonderlijke kernen.

In februari 2015 is de nieuwe website van de gemeente Zwartewaterland gelanceerd. De website heeft toen een andere functie gekregen. Er heeft een verschuiving plaatsgevonden van nieuwsmedium naar een website gericht op de dienstverlening. www.zwartewaterland.nl kan hierdoor beperkter ingezet worden ten behoeve van naamsbekendheid of toeristische promotie. Het instellen van een portalpagina maakt een bredere inzet van domeinnaam Zwartewaterland weer mogelijk.

“Vanaf de herindeling gebruikt de gemeente Zwartewaterland de domeinnamen van de voormalige gemeenten Genemuiden (genemuiden.nl), Hasselt (hasselt.nl) en Zwartsluis (zwartsluis.nl) als verwijzing naar Zwartewaterland.nl,” legt wethouder Visserman uit. “Een belangrijke reden hiervoor was dat deze verwijzing een bijdrage levert  aan het vergroten van de naamsbekendheid van Zwartewaterland. Tegelijkertijd is gezocht naar een manier waarop deze domeinnamen ook een rol kunnen spelen bij de toeristische promotie van de afzonderlijke kernen. Zo is het idee van een portalpagina ontstaan. Een bezoeker die binnenkomt via genemuiden.nl, hasselt.nl,  zwartsluis.nl of zwartewaterland.nl kan kiezen tussen de website van de gemeente of de toeristische informatie van Genemuiden, Hasselt of Zwartsluis.  Deze splitsing komt tegemoet aan de informatiebehoefte van de inwoners, de naamsbekendheid van de gemeente Zwartewaterland en de toeristische promotie van de afzonderlijke kernen.”

Toeristische Informatie Punten

De portalpagina verwijst naar de Toeristische Informatie Punten in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Wie op Genemuiden klikt, komt terecht op de toeristische informatie van Marketing Oost. Onder Hasselt hangt de site van TIP Hasselt en de link Zwartsluis verwijst naar www.sluuspoort.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500