18 april 2024 t’ Olde Staduus

A1 heeft de buit binnen

Geplaatst op: 9 april 2016

Tekst en foto's Henk Kuik

Zaterdagmiddag is sc Genemuiden A1 kampioen geworden in de Hoofdklasse van de KNVB door met 5-2 te winnen van VKW A1 uit Westerbork.

Na een vertraging van 10 minuten, VKW had haar voetbalkleding vergeten mee te nemen, nam de thuisploeg meteen het heft in handen en na 10 minuten maakte Nick Buitink de 1-0. Vervolgens werd er tevergeefs geprobeerd om de voorsprong uit te bouwen, maar VKW leunde zwaar op haar verdediging en kwam er mondjesmaat uit. Zoals ook in de 37e minuut en was een schot letterlijk en figuurlijk de hoog gegrepen voor de doelman van de thuisploeg.: 1-1

Na de rust ging Genemuiden op dezelfde voet verder en drukte de tegenstander in de verdediging. Nadat een vrije trap van Frank Jansen die via de deklat door een aanvaller van Genemuiden ingekopt en afgekeurd werd, maakte Henriko Heldoorn met een kopbal de 3-1, waarna het Drentse verzet gebroken was en sc Genemuiden A1 de vier (Aron Zegers) en vijf(Ramon Beens) één op het scorebord bracht. De Drenten deden nog iets terug door tegen het eind de 5-2 in te schieten.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter kon het feest op het hoofdveld losbarsten en mocht sc Genemuiden A1 zich kampioen van de Hoofdklasse noemen.