25 april 2024 t’ Olde Staduus

Ruutvoorn verliest van koploper

Geplaatst op: 9 april 2016

De dames van Ruutvoorn verloren met 4-0 bij koploper Sneek 4. Ondanks de harde cijfers bleef Ruutvoorn de eerste drie sets redelijk in de buurt bij de dames uit Friesland. De laatste set ging wel met een ruime 25-14 verloren.

In Sneek werd afgelopen zaterdag de overtuiging gemist die er de afgelopen wedstrijden wel was bij de dames van Ruutvoorn. Daar waar Ruutvoorn steeds wat achter de feiten aan liep, was het Sneek wat imponeerde door ook na fouten veerkracht te tonen.

Zo keek Ruutvoorn in de eerste set steeds tegen een achterstand aan. Richting einde set serveerde Corien van de Wetering echter sterk en zo kwamen de dames bijna weer naast hun tegenstander. Na deze servesserie nam Sneek het stokje weer over en maakte de set af met 25-22.

De tweede set was vergelijkbaar met de eerste set. Qua aanvalskracht kon Ruutvoorn zich niet meten, alhoewel de midaanval vrij goed liep en de anderen ook tactisch wel scoorden was het niet genoeg. Met 25-20 werd het 2-0 voor Sneek.

De derde en vierde set kwamen de dames uit Genemuiden er niet meer aan te pas. Ze hadden moeite met de servespass en de eigen servesdruk was niet op peil. Joanne Beens van meisjes A kreeg nog wel haar eerste speelminuten binnen het eerste damesteam en net als haar maakte Marloes Winter ook een goede invalsbeurt.

Uiteindelijk werd het een jammerlijk 4-0 verlies en was het een enthousiast Sneek wat toen de koppositie in de ranglijst innam. Ruutvoorn gaat het zaterdag op eigen terrein weer vol goede moed opnemen tegen VC058 uit Leeuwarden. Deze dag wordt ook het 65-jarig jubileum van Ruutvoorn gevierd. Vanaf 17:00 zijn er allerlei feestelijkheden en hierbij zijn alle belangstellenden van harte uitgenodigd.