Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub krijgt wat lucht na winst in Vriezenveen

Geplaatst op: 9 april 2016

Met een 1-2 overwinning bij DOS ’37 heeft Sportclub Genemuiden wat lucht geschapen in de degradatiestrijd. Martijn Jansen scoorde twee keer in Vriezenveen.

Zoals verwacht was het voetbal niet om over naar huis te schrijven in het degradatieduel, waarbij DOS ’37 voor de zoveelste keer om de laatste kans streed. Sportclub kreeg voor in de eerste deel van de eerste helft wel wat mogelijkheden, maar moest ook al snel Patrick Lip missen. Sijmon Eenkhoorn kwam in de ploeg. En kort daarop kwam de thuisploeg op 1-0.

Vlak voor rust kon Genemuiden wat tegen doen. Na wat defensieve wanorde wist Netjes de bal bij Jansen te krijgen en die bleef koel. Dat gaf Sportclub vertrouwen want de ploeg kwam goed uit de kleedkamer. Riemens had kunnen scoren en Martijn Jansen deed dat even later daadwerkelijk: 1-2.

Daarna kregen beide ploegen kansen. Albert Flier stond een paar keer op de goede plek, en aan de andere kant had invaller Stef van der Velden (die volgend jaar voor DOS speelt) de 1-3 moeten maken. Door die misser beleefde Sportclub nog een hachelijk laatste kwartier, hoewel DOS matig speelde.

Vijf minuten voor tijd raakte DOS nog een keer de paal via ex-prof Thijs Houwing, maar uiteindelijk ging Genemuiden met een zeer belangrijke overwinning naar huis. Daarmee is de strijd tegen degradatie overigens nog lang niet gespeeld. Sportclub kan nog meer lucht krijgen door de inhaalwedstrijd tegen CSV Apeldoorn te winnen. Die staat komende zaterdag op Sportpark de Wetering op de kalender.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500