Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

120 jaar oude Hasselts Fanfare nog springlevend

Geplaatst op: 10 april 2016

Foto's en video Jeroen Eenkhoorn

De inmiddels 120-jarige muziekvereniging van Hasselt gaf zaterdag een uitvoering voor een bomvolle zaal in sporthal ‘De Prinsenhof’ te Hasselt. In het openingswoord benadrukte voorzitter Jan Janssen dat het publiek zal ervaren dat de vereniging met haar 120 jaren nog steeds jong en springlevend is.

Dat bleek dan ook beslist uit onder meer de optredens van de jeugd. Hasselts Fanfare verkeert in de gelukkige omstandigheden dat zij  beschikt over een groot leerlingenaantal voor de slagwerkopleiding. De jongens en meiden van de opstap- en jeugddrumband gaven een perfecte performance met ‘Easy beat’ en ‘Michaels Dance’ een arrangement op bekende nummers van popicoon Michael Jackson.

Verrassende effecten van de drumband in het nummer ‘Hello’, bekend van zangeres Adele. Met bodybeat en zogeheten boomwhackers  werd de beat van het nummer gecreeërd, zang en band maakten het geheel compleet.

De blazers lieten hun kunnen horen in het bijzonder, maar ook technisch lastig werk ‘Elegy 1’ van Jacob de Haan. Daarnaast was het genieten van altijd prettig en voor groot publiek goed in het gehoor liggende muziek uit de film- en musicalwereld.

Naast al het ‘percussiegeweld’ en het optreden van het orkest werd er nog een verrassend element aan de uitvoering toegevoegd door de leerlingen blazersopleiding. Sinds 2011 verzorgt Hasselts Fanfare een kennismakingscursus voor de jeugd in haar verenigingsgebouw aan de Van Haersoltelaan te Hasselt. Een cursus waarmee kinderen uit de bovenbouw van de basisschool in een sessie van 10 gratis lessen gezellig en in groepsverband de beginselen van het musiceren wordt bijgebracht. Door deze cursussen heeft de jong gediplomeerde docente Jennifer Krale diverse kinderen weten te enthousiasmeren. Met haar jeugdorkestje nam Jennifer het publiek mee op muzikale reis door Turkije en Portugal.

Binnenkort wordt overigens gestart met een nieuwe reeks van kennismakingslessen en aanmelden is mogelijk via de jeugcoördinator van de vereniging.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500