Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Xavier gaat naar Heerenveen

Geplaatst op: 10 april 2016

Sportclub Genemuiden E1 keeper Xavier van Dijk heeft een bijzondere dag achter de rug. In het Abe Lenstra stadion van SC Heerenveen werd hij officieel gepresenteerd als nieuw jeugdspeler van deze club.

Voorafgaande de wedstrijd SC Heerenveen – AZ Alkmaar kreeg de talentvolle Genemuider goalie uit handen van manager hoofd technische zaken van de friese club Hans Vonk een officieel Heerenveen keepershirt overhandigd en werd hij in een persconferentie voorgesteld als nieuwe jeugdspeler van Heerenveen E1, met ingang van volgend seizoen.

Xavier werd vanaf 2014 gevolgd door een aantal BVO’s en heeft uiteindelijk voor SC Heerenveen gekozen. In overleg met SC Genemuiden en de Friese club is er begin 2015 voor gekozen om het talent 2x in de week mee te laten trainen met Sc Heerenveen E1 en 2x bij Sportclub Genemuiden en zaterdags gewoon zijn wedstrijden voor Sportclub te keepen. Door de jonge leeftijd van de speler is de weg van geleidelijkheid gekozen en tot nu toe het beste gebleken voor alle partijen om de definitieve overstap te maken en Sportclub Genemuiden te gaan verlaten, om te kijken of er uiteindelijk een carrière als profvoetballer in het verschiet ligt.
Xavier en zijn ouders willen dan ook de trainers en leiders van SC Genemuiden, en in het bijzonder de keepersschool van Sportclub olv oud 1e elftal keeper Marco Beens, die hem onder zijn hoede hebben gehad de afgelopen jaren bedanken voor hun inspanningen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500