Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bogermanschool maakt de boel natuurlijk schoon

Geplaatst op: 11 april 2016

Tekst en foto's Joke Veldman

Leerlingen van de Johannes Bogermanschool trokken maandagmiddag fel gekleurde hesjes aan en gingen gewapend met een prikker en vuilniszakken op stap. Ze waren de eerste Genemuider school die in actie kwam voor de ROVA-actie Natuurlijk Schoon.

Het is voor de achtste keer dat de actie kinderen bewust wil maken van het feit dat het nuttig is om alles schoon te houden. En doordat samen te doen is het nog gezellig ook. Ook ‘een moeder ‘ging mee. Judith Schaapman nam een deel van de kinderen onder haar hoede en zo ging men op pad.. speelplaatsen, tuinen, stuiken en slootkanten overal lag van alles.

Sigaretten peuken , bloempotten, lege bierflesjes en zelfs een kerstboom was de vondst. Na lang lopen en veel vuil gingen ze allemaal terug om nog een laatste vuilnis foto te maken. Als beloning een flesje drinken en koek dat was zeer zeker verdiend.

De hele week volgen er nog meer scholen maar deze kids zijn mooi klaar met hun geweldige Natuurlijk Schoon Actie!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500