Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Laatste studieavond rond de tabernakel

Geplaatst op: 11 april 2016

Komende woensdag is er weer een studieavond waarop de geestelijke betekenissen van de tabernakel uitgelegd zullen worden, dit zal de laatste avond zijn. Ook op deze avond zal er weer een tabernakel op schaal te bezichtigen zijn wat de uitleg verduidelijkt. De toegang is vrij en de avond begint om 19:30 en is ongeveer 20:45 afgelopen. Iedereen van harte welkom in verenigingsgebouw de Driester aan de Kamperzeedijk.

‘…en Ik zal in hun midden wonen’. Het heiligdom waarin God wil wonen bij zijn volk heet de tabernakel. Dit woord is afgeleid van het Latijnse woord ’tabernaculum’, dat is: ’tent’. Het is de vertaling van een Hebreeuws woord voor ‘woning’. Wat is het geweldig dat God bij de mensen wil wonen! Denk hierbij aan de woorden van Spr. 8:31: “Mijn vreugde was met de mensenkinderen”. God wil wonen bij de mensen. Dat wilde hij bij Israël (Exod. 29:45), dat wil Hij bij ons (Matth. 18:20) en dat wil Hij ook in de toekomst (Openb. 21:3).

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500