Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Negentien persoonlijke records voor zwemmers DEK

Geplaatst op: 11 april 2016

De Eerste Kolk zwom in zwembad De Koploper in Lelystad deel 5 van de Regio C-competitie. Verschillende verenigingen uit Regio Oost gaan samen per poule een Competitie aan. DEK zwemt in afdeling C, poule 6 en heeft 5 van deze wedstrijden op de agenda staan. Er is een promotie/degradatie aan verbonden. In het bad ontmoeten we de verenigingen: Hatto-Heim uit Hattem, De Nieuwe Slag uit Staphorst, Hokseberg uit ’t Harde en De Houtrib uit Lelystad.

Er kwamen 28 DEK-zwemmers aan de start die goed waren voor 19 persoonlijke records. De grootste verbeteringen (meer dan 120 %) waren voor Robin van den Berg (200 meter wisselslag), Tim Bosman (50 meter vlinderslag) en Herniek van Dalfsen (50 meter vrije slag en 50 meter rugslag).

Het estafetteteam (Naomi van der Sluis, Robin van den Berg, Sophie van Someren, Arie de Jager, Demi Visscher, Thon Naberman, Marianne Naberman, Edwin Kanis) was goed voor een eerste plaats op de 8 x 50 meter vrije slag. Op de individuele nummers zwom DEK 9 maal naar een eerste plaats, 7 maal naar een tweede en 5 maal naar een derde plaats. Hendrik Aalt de Jager zwom de 50 mtr. rugslag in 1.12.60 sec, goed voor een clubrecord voor de 6 jarigen.

De volgende zwemmers zwommen op de individuele nummers meermalen in de prijzen: Andrea van Dalfsen (2 x 3e), Edwin Kanis (3 x 1e), Marianne Naberman (3 x 1e) , Thon Naberman ( 2 x 1e) Naomi van der Sluis (1 x 2e, 1 x 3e) en Demi Visscher (2 x 2e). Andrea van Dalfsen zwom twee PR’s, evenals Herniek van Dalfsen, Fabienne van Luijk en Thon Naberman.

Binnen deze C-competitie zwemmen de minioren hun eigen competitie. Van alle teams waren ze na de vijf wedstrijden 8e, waarvoor ze prachtige medaille verdienden.

De totale uitslag van de wedstrijd is te lezen op www.dekgenemuiden.com

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500