Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wachten op de bus leidt tot zestig jaar huwelijk

Geplaatst op: 11 april 2016

Foto Tineke Buitink/Breman.net

Op 10 april 1956 traden  Steven Visscher en Jentje Hendrikje Voerman met elkaar in het huwelijk in Zwartsluis. Burgemeester Bilder bezocht daarom vandaag het echtpaar om hen persoonlijk feliciteren met hun 60 jarig huwelijksjubileum

De nu 85-jarige Steven groeide op in Genemuiden en Jennie is geboren en getogen in Zwartsluis. Vader Visscher had een stadsboerderij aan de Westerkaai. Steven werkte op de boerderij en was ook in de riethandel werkzaam.=

Het stel heeft elkaar op een bijzondere manier leren kennen. Steven reisde met een groep jongens uit Genemuiden in zijn militaire diensttijd regelmatig met de bus. In Zwartsluis moest de bus een half uur wachten. Steevast stond er dan een stel meiden, waaronder Jennie, te wachten.   Zo ontstonden diverse verkeringen en trouwden meerdere Genemuider jongens met een Zwartsluizer meisje.

Steven en Jennie hebben altijd in Genemuiden gewoond. Ze kregen acht kinderen, vier jongens en vier meisjes. Later werd de familie uitgebreid met 34 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen.

Steven was 24 jaar ouderling in de Hervormde Kerk. Hij was ook 4 jaar gemeenteraadslid. Hij is ondanks zijn 85 jarige leeftijd nog vitaal genoeg om iedere morgen bij een zoon te werken. Jennie (81) is wat meer aan huis gebonden. Dankzij hulp van dochters en schoondochters kunnen zij en Steven het nog goed samen redden. “En de zorg van de Meente is dichtbij” vertelt Jennie, “dat geeft rust voor ons en onze kinderen”.

Met een gezellig samenzijn in de Meente vieren zij met het hele gezin een feestje ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500