Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kabels en leidingen blijven ‘belastingvrij’

Geplaatst op: 12 april 2016

De gemeente ziet af van de invoering van precariobelasting op kabels en leidingen. Op verzoek van de gemeenteraad is er een onderzoek verricht naar de mogelijkheden daarvan. Daaruit blijkt dat deze belasting maar voor een beperkt aantal kabels en leidingen zou kunnen gelden. Een aantal gemeenten heft bijvoorbeeld belasting op leidingen van het waterschap. Die berekent ze vervolgens door aan de inwoners. Volgens Zwartewaterland is het geen goed idee om de belastingdruk van de bewoners verder te vergroten, ondanks dat de gemeente zo aan meer inkomsten zou komen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500