Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Maarten hoogtepunt Sleepbootdagen

Geplaatst op: 13 april 2016

De prachtige stoomsleper Maarten is hét visitekaartje van de Nationale Sleepbootdagen 2016. Zonder ook maar één sleepboot tekort te willen doen, heeft de  organisatie besloten de Maarten dit jaar een prominente rol te geven. De prachtige stoomsleper viert namelijk in 2016 ‘haar’ 90e verjaardag. Dat feestje gaat drie dagen duren tijdens de Nationale Sleepbootdagen die van 5 tot en met 7 mei Zwartsluis weer volledig in de greep hebben.

“De Maarten is al vaker gast geweest op ons evenement”, licht Roel Schurink namens de plaatselijke organisatie toe. “Maar in navolging van de prachtige Pieter Boele vorig jaar, gaan we deze boot met haar respectabele leeftijd nu eens extra  in de kijker  zetten.” Dat betekent onder meer een prominente rol bij de officiële opening én de verlichte avondvaart op, beide op Hemelvaartsdag. Maar ook tijdens tal van andere activiteiten, zoals de vlootschouw op zaterdag en de vaartochten met genodigden op vrijdag vaart de maarten letterlijk  en figuurlijk vooraan. “Wat niet wil  zeggen dat de bezoekers van ons evenement de boot missen”, lacht Schurink. “Integendeel,  ook bij de rondvaarten wordt de Maarten ingezet en krijgen belangstellenden de gelegenheid deze fraaie sleepboot uitvoerig te bekijken.

De Nationale Sleepbootdagen zijn van 5 t/m 7 mei een unieke belevenis voor het hele gezin. Tijdens het grootste sleepbootspektakel van Nederland presenteren zich 200 authentieke sleepboten en opduwers aan de kaden van het sfeervolle dorp aan het Zwarte Water. Gratis kan er genoten worden van een gevarieerd programma met rondvaarten, demonstraties, behendigheidswedstrijden, omvangrijk muziekprogramma, talrijke (kinder)activiteiten en een braderie.

Meer over het programma én over de geschiedenis van de ss Maarten is te lezen op de site www.sleepbootdagen.com

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500