Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Studieavond met Willem Glashouwer

Geplaatst op: 13 april 2016

Op vrijdag 15 april is er in Genemuiden een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, spreker van de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Israël een teken van hoop. De bijeenkomst vindt plaats in het Hervormd Centrum, Stuivenbergstraat 51. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis.

Israël een teken van hoop

Na bijna 2.000 jaar over de wereld verstrooid te zijn geweest, kan het Joodse volk vandaag terugkeren naar het land dat hun beloofd is. Maar wat zegt ons deze terugkeer over Gods uitverkoren volk? Zien we een verband tussen de terugkeer van het Joodse volk en de wederkomst van de Messias van Israël? En realiseren we ons in welke fase van de wereldgeschiedenis we leven? Wat is de oorzaak van het telkens opvlammende antisemitisme, van Jodenhaat?

Achtergrond spreker

Ds. Willem Glashouwer was medeoprichter van de EO en werkzaam voor deze omroep. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij voorzitter van Christians for Israel International’ en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500