Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK pakt de titel

Geplaatst op: 16 april 2016

Tekst en foto's John Poot

De waterpoloheren van DEK zijn kampioen geworden. Ze wonnen zaterdagavond met 11-1 in Zwolle en dat was ruim voldoende voor de titel. Daarmee herpakken ze zich van de degradatie van afgelopen seizoen. Het is voor het eerst in het bestaan dat de heren een kampioenschap kunnen vieren. Bedoeling is overigens om dat volgende week tijdens een thuiswedstrijd te doen.

DEK begon sterk aan de wedstrijd en liep mooi uit naar een 0-4 voorsprong door drie doelpunten van Dinand van Dijk. Het tweede partje kwam er wat meer tegenstand van Swol, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Er werd in dit partje ook niet gescoord door de beide partijen.  Het 3de partje ging DEK gelijk goed van start en het werd eenrichtingsverkeer naar het doel van Swol. Er werd vijf keer gescoord waarvan Ruben Beens er drie wist te scoren. Het 4de partje was gewoon uitspelen. Wel wist de tegenstander nog een keer te scoren maar de wedstrijd was al gespeeld. Patrick Bakker en Bert Roeten wisten het doel nog wel te vinden.

Zo wist DEK het kampioenschap veilig te stellen. Aanstaande zaterdag speelt DEK hun laatste wedstrijd van het seizoen in Genemuiden. Het kampioenschap wordt dan gevierd.

Eindstand: Swol 1894,6 – DEK H1; 1-11 (0-4, 0-0, 0-5, 1-2)

Doelpunten: Dinand van Dijk 3x, Ruben Beens 3x, Bert Roeten 2x, Patrick Bakker 2x en Anco Kattenberg 1x.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500