Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hengelsportvereniging slaat dertig nieuwe leden aan de haak

Geplaatst op: 16 april 2016

Tekst en foto's : Joke Veldman

Hengelsportvereniging  Het Zwarte Water heeft vandaag tot 16.00 uur opendag. Er is van alles te doen in het gebouw van de IJsbaan.

Zo geeft Rocky van Duijvenvoorde uitleg over roofvissen, een grote passie van hem en zijn team dat bestaat uit 11 mannen en twee vrouwen. Zelf gaat hij eerdaags naar Ierland met een Belgische collega om mee te doen  aan kampioenschappen daar. Vandaag ging hij toch even ‘de boot in’ voor een foto met een paar team leden. Voor veel informatie en prachtige foto’s  kunt u kijken op zijn site roofvisssen.eu rocky-van-duijvenvoorde.

Ook was er veel uitleg over witvissen en kon de jeugd zelf hun visvoer samen stellen na een handige uitleg. En zij konden loodwerpen in een emmer en dat viel niet mee. William Arends ( 13 jaar) is ongeveer 3 jaar lid en heeft inmiddels vier bekers gewonnen en vind het elke keer weer geweldig spannend met een wedstrijd.

Ook Thies Aarten (zelf bestuurslid) is al ongeveer 25 jaar fanatiek sportvisser. “Soms zit je te wachten op iets wat je nooit ziet”, zegt hij en daar heeft hij wel een beetje gelijk in. Het is een spannende ontspanning.

Jeugdcoördinator van dit alles is Paul van de Ploeg en hij hoopte dat veel jeugd zich vandaag zou komen inschrijven en dat was zeker het geval,  dertig leden in totaal zowel jeugd al betaalde leden zijn erbij gekomen een geweldig aantal !

Het was al gezellig druk met ‘jonge’vissertjes met of zonder ouders.  Alles werd uitgelegd, roofvissen deze had zeer veel belangstelling, witvissen en zwartvissen. Dat laatste mag dus absoluut niet en daarom voor de jeugd de gratis vispas !

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500