Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub raakt niet uit gevarenzone

Geplaatst op: 16 april 2016

Frank Kuurman kan nederlaag niet voorkomen. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden heeft zich verder in de degradatiezorgen gewerkt. Tegen CSV Apeldoorn gaf de ploeg twee keer een voorsprong uit handen, waardoor het uiteindelijk met een 2-3 nederlaag van het veld liep. Daardoor blijft de afstand tot de gevarenzone maar twee punten.

Mede door de stevige bries was het duel voor rust niet van het aantrekkelijke soort. Genemuiden kreeg wel de beste kansen. Job van Dalfsen raakte via een mislukte voorzet bijvoorbeeld de paal. Uiteindelijk was het halverwege de eerste helft Bremmer die voor 1-0 zorgde. Een vrije bal van Rotman die werd gered door de Apeldoornse doelman was daarna nog het meest opwindende moment.

Na rust was er aanmerkelijk meer te beleven. Steven van Es maakte al snel de gelijkmaker, waarna er een open wedstrijd ontstond. Martijn Jansen kon eerst niet profiteren van een foutenfestival bij Apeldoorn, maar even later was het Bremmer die Sportclub voor de tweede keer op voorsprong bracht. Daarna kregen beide ploegen wel kansen. Voor Sportclub was Van Dalfsen het dichtste bij.

In het laatste kwartier ging het echter helemaal mis met Genemuiden. Eerst was het Krijns met de gelijkmaker en na nog een aardige mogelijkheid voor Bremmer, stifte Van Es tot ontzetting van alles en iedereen met een groenwit hart de 2-3 binnen. Daarmee gaf Sportclub voor de zoveelste keer een wedstrijd volledig uit handen.

De competitie gaat volgende week verder met een thuiswedstrijd tegen Staphorst. Daarna moet Genemuiden nog uit naar Drachtster Boys en Excelsior en op de laatste speeldag komt Urk naar Sportpark de Wetering. Vier finales dus, om er eens een cliché van jewelste uit te gooien.

“We hebben het aan ons zelf te danken…”, zei Arjan Netjes na afloop tegen Gert Jan van den Berg.

Luister hier naar het interview

Arjen Apeldoorn

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500