Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub raakt niet uit gevarenzone

Geplaatst op: 16 april 2016

Frank Kuurman kan nederlaag niet voorkomen. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden heeft zich verder in de degradatiezorgen gewerkt. Tegen CSV Apeldoorn gaf de ploeg twee keer een voorsprong uit handen, waardoor het uiteindelijk met een 2-3 nederlaag van het veld liep. Daardoor blijft de afstand tot de gevarenzone maar twee punten.

Mede door de stevige bries was het duel voor rust niet van het aantrekkelijke soort. Genemuiden kreeg wel de beste kansen. Job van Dalfsen raakte via een mislukte voorzet bijvoorbeeld de paal. Uiteindelijk was het halverwege de eerste helft Bremmer die voor 1-0 zorgde. Een vrije bal van Rotman die werd gered door de Apeldoornse doelman was daarna nog het meest opwindende moment.

Na rust was er aanmerkelijk meer te beleven. Steven van Es maakte al snel de gelijkmaker, waarna er een open wedstrijd ontstond. Martijn Jansen kon eerst niet profiteren van een foutenfestival bij Apeldoorn, maar even later was het Bremmer die Sportclub voor de tweede keer op voorsprong bracht. Daarna kregen beide ploegen wel kansen. Voor Sportclub was Van Dalfsen het dichtste bij.

In het laatste kwartier ging het echter helemaal mis met Genemuiden. Eerst was het Krijns met de gelijkmaker en na nog een aardige mogelijkheid voor Bremmer, stifte Van Es tot ontzetting van alles en iedereen met een groenwit hart de 2-3 binnen. Daarmee gaf Sportclub voor de zoveelste keer een wedstrijd volledig uit handen.

De competitie gaat volgende week verder met een thuiswedstrijd tegen Staphorst. Daarna moet Genemuiden nog uit naar Drachtster Boys en Excelsior en op de laatste speeldag komt Urk naar Sportpark de Wetering. Vier finales dus, om er eens een cliché van jewelste uit te gooien.

“We hebben het aan ons zelf te danken…”, zei Arjan Netjes na afloop tegen Gert Jan van den Berg.

Luister hier naar het interview

Arjen Apeldoorn

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “Sportclub raakt niet uit gevarenzone

 1. Wim van de Vegte schreef:

  Correctie:
  Hopelijk volgend seizoen in de Hoofdklasse.

 2. Wim van de Vegte schreef:

  Ben het met Jan Beens eens. Het wankele beleid is al begonnen toen Dijkhuizen ontslag werd aangezegd. Dat de spelersgroep bij een doelpunt naar hem gingen was toch niet gespeeld. Daarvoor het sprankelende voetbal in de eerste 7 wedstrijden (periodetitel) en het kampioenschap in de Hoofdklasse. Dat het aanvankelijk aardige optreden in de Topklasse toch eindigde met degradatie heeft volgens mij alles met het voornoemde te maken. Toch heb ik daarna veel moois gezien en genoten van Sportclub. Zelfs aan het begin van dit seizoen met de uitschakeling van Den Haag als hoogtepunt. Ook door nare omstandigheden is dit elftal gehavend en ik heb vanuit hier geen kijk op waarom dit allemaal zo (niet) loopt, terwijl ik ervan overtuigd was dat Sportclub kampioen had kunnen worden. Ik behoor echter tot de beste? stuurlui die aan wal staan, ook omdat ik zelf slechts 1 of 2 blauwe zaterdagen heb mee mogen doen op het allerhoogste, wat toen 3e klasse was. Hoop van harte dat Sportclub daar niet weer terecht komt. Om gezondheidsredenen en behandeling van mijn vrouw verblijf ik helaas voor lange tijd in Bulgarije maar ook hier volg ik Sportclub en hoop dat de TC wat voorzichtiger met allerlei wisselingen in het team en wat betreft trainers om zal gaan. Dat zal de stabiliteit en de rust in het team ten goede komen. Gedane zaken nemen geen keer, maar met Van Raalte voor lange tijd aan het roer, zie ik hopelijk een sterk Spcl. Genemuiden terug Hopelijk volgend seizoen in de Topklasse.
  Wim van de Vegte.

 3. Jan beens schreef:

  Vandaag liep het tot de 60 e min aardig na wens, maar net als vorige week, zakt het als een plumpudding in elkaar. Reden? Rare wissels een assistent die niet van zijn stoel komt.
  In mijn ogen snel schoon schip maken! Spelers uit A1 komen met alle respect te kort,
  Daarnaast is het niet deze wedstrijd fout gegaan maar 2 jaar geleden, slechte inkopen, spelers die van buiten komen en niet eens spelen. De gehele TC mag zich dit aanrekenen.
  Pd betekend dat 21 ploegen strijden om 3 plaatsen in de hoofdklasse.
  Voor mij een motie van wantrouwen naar deze TC

 4. Toeschouwer schreef:

  Een beetje club gaat zijn A-kampioenen zeker wel inzetten bij het eerste.
  Kies maar: steeds verliezen en geen potten kunnen breken of met plezier voetballen een klasse lager met eigen jongens.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500