Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tien keer goud voor DEK

Geplaatst op: 17 april 2016

DEK zwom zaterdag de afsluitende wedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie in zwembad De Marke in Hattem. DEK kwam in deze lange, gevarieerde wedstrijd (39 programma’s) met 30 zwemmers aan de start. Er werden 27 persoonlijke records gezwommen. Jorgen Gerritsen en Isa Koobs wisten zelfs een clubrecord te verbeteren. De grootste verbetering van een persoonlijk record was voor Laurens van der Pligt: 100 meter wisselslag in 1.52.63.

Op de individuele nummers was DEK goed voor negen eerste plaatsen, zes tweede plaatsen en zes derde plaatsen. Op de estafettes was DEK goed voor één eerste plaats, twee tweede plaatsen en twee derde plaatsen. De totale uitslag van de wedstrijd is te lezen op www.dekgenemuiden.com.

De door de KNZB landelijk vastgestelde Nationale Competitiewedstrijden vinden over het hele land in hetzelfde weekend plaats. De wedstrijdgroep van DEK zwemt in de 2e klasse en heeft, per seizoen, 5 competitie wedstrijden op het programma staan. In het bad ontmoet DEK in de competitie de verenigingen: IJsselmeeuwen uit Zutphen, Hattoheim uit Hattem, Hokseberg uit ’t Harde en Flevo uit Nijkerk. In het totaal klassement heeft DEK met 11 concurrerende zwemverenigingen van doen.

Volgende week zaterdag is het weer tijd voor het Miniorencircuit in De Bestevaer in Genemuiden. Aanvang wedstrijd 17.15 uur. Uiteraard staat de Smulkraam weer voor u klaar met heel veel lekkers.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500