Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

d’ Olde Soldoat populaire locatie voor (familie)feesten

Geplaatst op: 18 april 2016

Cafe d’ Olde Soldoat ontpopt zich het laatste jaren steeds meer als een locatie voor een feestje, receptie of familiebijeenkomst. Gasten roemen de ongedwongen sfeer en de uitstekende organisatie. “Johan en zijn team zijn zo flexibel als elastiek. Ze regelen het precies zoals je het wilt. Het was niet goed, het was super”, zegt Sjaak Pleijsier bijvoorbeeld, die zijn 25-jarig huwelijksfeest bij ‘DOS’ hield.

“We zijn geen mensen voor een lange rij met tafels…’We houden het gewoon bij Johan’, bedacht ik me daarom opeens. Vervolgens zijn we een paar keer met Johan rond de tafel gegaan en uiteindelijk is de organisatie heel goed verlopen. Nul opmerkingen, echt. Onze gasten waren ook allemaal enthousiast. Daar zaten mensen bij die nog nooit in een café waren geweest en die een hele gezellige avond hadden. En onze kinderen vonden het ook geweldig: lekker een biertje drinken bij de open haard.”

En DOS bereidt zich gedegen voor, voegt Pleijsier nog toe. “Dat ging zo ver dat we op een maandagochtend al een wijntje moesten proeven: of die lekker was. Dat was hem nog niet helemaal, zodat we ’s middags nog een wijntje kwamen drinken”, lacht Pleijsier. Hij heeft ondertussen de locatie voor volgende feestjes al in zijn hoofd: “Als we dertig jaar getrouwd zijn of als ik vijftig word, komen we weer bij Johan…”

Tiem Breman beaamt de positieve opmerkingen van Pleijsier. Zelf werd hij onlangs zestig jaar. “En dat is toch een verjaardag waarbij je wat extra’s wilt doen. Ik was echter met de Pasen jarig en dan zijn de mogelijkheden beperkt, terwijl ik toch graag iets in Genemuiden wilde doen. Toen vroeg ik Corwin en Johan of ik op Tweede Paasdag bij hen terecht kon. En dat was zeer gezellig”, aldus Breman, die spreekt over ‘een aanrader’ die ‘voor herhaling vatbaar’ is. “Alles was gewoon top geregeld: koffie met gebak, het buffet, de bediening. Alle veertig gasten waren enthousiast.”

Dat is Mary van Oostijen ook. Toen echtgenoot Jan zeventig werd zocht ze ook een locatie. “Gekscherend zeiden we tegen elkaar dat we een bitterballenparty wilden. We bedoelden vooral dat we een ongedwongen en gezellig feestje willen. Ik vroeg aan Johan of dat mogelijk was en hij was toevallig net bezig met het aanbieden van dit soort feesten. Zo hadden wij dus de primeur te pakken. En we kijken terug op een geweldige avond. DOS heeft een superteam dat alles deed om het ons naar de zin te maken.”

Ook Annemieke en Siem Jansen hebben goede ervaringen met d’ Olde Soldaot. Annemieke: “Mijn zwager had hier al een feestje gehouden en dat was heel goed verlopen. Toen Siem 65 jaar werd, klopten we daarom ook bij Johan aan. En dat was ook zeer gezellig. Het café oogt natuurlijk heel gezellig, de sfeer is leuk en de bediening helemaal top. Ook de catering was zeer goed verzorgd. Alles klopte gewoon. Echt alleen maar lof.”

Die laatste woorden had Cor Heutink ook in zijn mond kunnen nemen. Zijn echtgenote Lida hield onlangs haar verjaardag in het café in Genemuiden. “Alles is perfect verlopen. We hebben een hele gezellige verjaardag gehad. De locatie nodigt uit om lekker bij te kletsen. En de hapjes waren erg lekker.”

De feestjes bij Café d’ Olde Soldoat zijn overigens vooral in de begindagen van de week mogelijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500