Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pont veilig aangekomen in Hasselt

Geplaatst op: 19 april 2016

Tekst, foto's en video: Enrico Kolk

De pont is veilig aangekomen in Hasselt. Daar blijft ‘ie ongeveer een week liggen voor groot onderhoud. Veerbedrijf Ton Paulus uit Cuijk (die ook de tijdelijke pont levert) bracht, met een voormalige politieboot, het gevaarte naar scheepswerf Bodewes toe.

“Voor ons is dit bijna routine”, vertelt Ton Paulus. Hij exploiteert zelf negen veren, waarvan zeven in Limburg en twee in de Betuwe. “En omdat wij twee jaar geleden 100 jaar bestonden, mogen wij nu ook het predicaat ‘Hofleverancier’ voeren.” Zijn ponten gaan ook weleens naar de werf, en daarvoor heeft Paulus een reservepont. Die is, na twee weken varen in Olst en Wijhe, nu beland in Genemuiden.

De pont, die een aantal jaren geleden verbouwd is, stamt al uit 1940 en is daarmee nog elf jaar ouder dan de Genemuider pont. Die werd vanavond om 18:00 buiten bedrijf gesteld en losgehaald van de kabel. Om 19:00 was de pont uit Cuijk, ook een kabelpont, in werking en konden ook auto’s weer over.

Kijk ook naar de video van Pieter Polman

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500