Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vaccineren voor vakantie

Geplaatst op: 19 april 2016

De zomervakantie is in zicht. Tijd voor veel mensen om de zon op te zoeken. Per jaar reizen velen naar bestemmingen waar ziekten zoals hepatitis A voorkomen. Met name bestemmingen dichtbij, zoals Kroatië, Turkije, Bulgarije en Marokko zijn in trek bij gezinnen. Ook hier loopt de reiziger risico op het oplopen van besmettelijke geelzucht (hepatitis A). Een vaccinatie kan veel leed voorkomen.

Ouders gaan er vaak ten onrechte van uit dat kinderen benodigde vaccinaties hebben gehad via het Rijksvaccinatieprogramma. Hepatitis A maakt hier echter geen deel van uit. De helft van alle kinderen gaat hierdoor ongevaccineerd op reis naar een risicoland waar hepatitis A voorkomt.

Hepatitis A

Kinderen en ook volwassenen kunnen een ziekte als hepatitis A gemakkelijk oplopen. De ziekte kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoeken verspreiden. Hierdoor worden meer mensen ziek. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Meer informatie over geelzucht, andere reis gerelateerde ziekten en landen waarvoor vaccinaties aanbevolen / verplicht zijn, vindt u op de website van GGD Reisvaccinaties www.ggdreisvaccinaties.nl.

Meer informatie en een afspraak maken

Op de website van GGD Reisvaccinaties www.ggdreisvaccinaties.nl vindt u per land de aanbevolen en verplichte vaccinaties. [http://www. ggdreisvaccinaties.nl/heb-ik- een-vaccinatie-nodig]. Via deze website kunt u ook online een afspraak maken [http://www. ggdreisvaccinaties.nl/] voor het reizigersspreekuur bij GGD IJsselland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500