Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Drukke avondspits voor de pont

Geplaatst op: 20 april 2016

Tekst en foto's: Enrico Kolk

De huurpont is nog geen 24 uur in bedrijf in Genemuiden en krijgt meteen ‘het volle pond’. De nieuwe brug in Zwartsluis kreeg aan het einde van de middag opnieuw een storing. Veel automobilisten kozen voor omrijden via Genemuiden.

“We kunnen het wel aan, want we zijn met drie mensen”, vertelt de pontschipper. Die leidt het verkeer op de pont in goede banen, en dat blijkt van pas te komen. Er passen nu drie rijen auto’s naast elkaar. “Met de andere pont zouden we maximaal 10 auto’s mee kunnen nemen. Met deze zijn dat er twaalf. Maar omdat er vaak nog een fietser bij is, blijft het nu eigenlijk elke keer bij elf.”

De wachtrij stond om 18:15, toen de brug overigens net weer in werking was, tot aan de afslag naar de Greente. Sommige automobilisten kozen ervoor om even uit de auto te stappen om een praatje te maken of te genieten van het weer.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500