Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Met De Hobbystudio komt droom van Kim de Lange uit

Geplaatst op: 20 april 2016

Over twee weken gaat De Hobbystudio open. Tekst Erik Driessen, foto's Joke Veldman

Het is de klassieke droom die uitkomt. Als pubermeisje droomde Kim de Lange al van een eigen hobbywinkel en vanaf 6 mei is het daadwerkelijk zover. Dan opent ze de Hobbystudio in de voormalige slagerij van Roeland en Van Ingen aan de Langestraat. “Spannend? Eigenlijk niet, ik heb er alle vertrouwen in dat hier vraag naar is”, zegt Kim de Lange.

Ze stapt dan ook niet zomaar in het diepe, vertelt ze. “Als 14-jarige werkte ik op zaterdagochtend in een hobbywinkel. Dat vond ik zo leuk dat ik meteen wist wat ik in de toekomst wilde gaan doen. Drie jaar terug heb ik de eerste stap gezet met een webwinkel. Dat gaat hartstikke goed, maar met een winkel komt de droom pas echt uit.”

Ze ontving al regelmatig klanten in een schuur achter haar woning. Een korte rondleiding laat zien dat de verhuizing geen overbodige luxe is. Elke centimeter van het schuurtje is benut. “Wij verkopen zesduizend verschillende artikelen. En van bijna alle artikelen weet ik ook precies de voor- en nadelen. Daarin zit de meerwaarde vergeleken bij de warenhuizen denk ik. Ik verdiep me erg in de producten, hou trends bij, bezoek vakbeurzen en kan klanten daarom goed advies geven.”

En haar enthousiasme werkt aanstekelijk, merkt ze vaak. Ze weet mensen te inspireren. “Daarom ga ik straks ook workshops geven en ik begin met een brei- en haakcafé. Mensen kunnen dan breien en  en ondertussen lekker tussen de bolletjes neuzen. Ook gaan wij make en take verzorgen, waarbij klanten alles over een bepaalde techniek leren.Wij hebben daarvoor straks de ruimte. Mensen hebben straks moeite om de oude slagerij te herkennen. Werkelijk alles is gestripped en we hebben zoveel mogelijk ruimte bij de winkel aangetrokken.”

De voormalige slagerij kwam op het goede moment op haar pad. “We hebben wel meerdere plekken bekeken, maar uiteindelijk is dit de ideale plek. Vanwege onze gezinssituatie willen we graag bij de zaak wonen. Dat is hier mogelijk en we zitten nog in het centrum ook”, aldus Kim die blij is dat ze straks een ‘echte’ winkel heeft. “In deze branche is het belangrijk dat klanten de materialen kunnen zien en voelen. Ook nu al heb ik klanten uit bijvoorbeeld Vollenhove en Emmeloord. Ik hoop dat ik straks een echte regiofunctie krijg. Heel veel van soortgelijke winkels zijn er ook niet.”

Ze verkoopt straks alles tussen haakpennen en klei. Wie zich creatief wil uitleven, grijpt vermoedelijk zelden mis bij De Lange. En ze wil graag een misverstand uit de wereld helpen: “Soms zeggen mensen dat ze niet creatief zijn. Dat is onzin. Iedereen is creatief, maar vaak moet je dat nog ontdekken. Ik hoop dat ik mijn passie kan overbrengen op mensen.

De Lange is blij dat ze de kans heeft om van haar hobby haar werk te maken. Ik ben trots en ook dankbaar dat ik deze kans krijg. Zonder hulp van mijn naaste familie was dit niet mogelijk geweest. Ik kan niet wachten tot het 6 mei is.”

Tijdens de opening op 6 en 7 mei heeft De Hobbystudio leuke demo’s en acties.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500