Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Touchscreens voor het Tapijtmuseum

Geplaatst op: 20 april 2016

2015 was een prachtig Tapijtmuseumjaar! Er kwamen meer dan 4000 “gewone” bezoekers, 1500 gasten van het jubilerende Cotap werden ontvangen en er werd medewerking verleend aan een aantal evenementen buiten het museum. De vrijwilligsters en vrijwilligers hebben weer met veel enthousiasme een enerverend museumbezoek voor de gasten georganiseerd. Zij kregen daarvoor veel waardering van de bezoekers die uit alle streken van het land kwamen: van Maastricht tot Den Helder en van Middelburg tot Groningen.

Opvallend is dat er in 2016 steeds meer groepen uit het westen van het land op bezoek komen in het Tapijtmuseum.

Een nieuw museumjaar begint altijd op Koningsdag en de start dit jaar heeft iets speciaals. De bezoekers kunnen vanaf 27 april 2016 een nieuwe presentatievorm in het museum beleven. Naast het bekijken van de demonstraties door vrijwilligers, is er dan ook de nieuwe mogelijkheid om op schermen filmpjes over de geschiedenis van de Genemuider vloerbedekkingindustrie te zien.

De schermen zijn zogenaamde “touchscreens” die de gasten zelf kunnen bedienen. Met de installatie van deze audiovisuele middelen hebben individuele bezoekers meer mogelijkheden zelf hun weg door het museum te vinden.

Het Tapijtmuseum is op Koningsdag geopend van 13.30 – 16.30 uur, de toegang is dan gratis.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500