Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koud en wisselvallig weekend

Geplaatst op: 22 april 2016

Tekst en foto: John Poot

Het weekeinde zal koud en wisselvallig gaan verlopen, lagedrukgebieden die ten noordoosten van Nederland liggen zorgen voor een noordelijke stroming waardoor er koude lucht wordt aangevoerd.

Vannacht blijft het droog, het koelt wel naar een graad of 3. Zaterdag wisselen buien en zon elkaar af. De middagtemperatuur is rond de 9 graden. De wind komt uit het noorden een windkracht 4 a 5 en voelt koud aan.  De nacht naar zondag kan er zelfs natte sneeuw of korrelhagel vallen. Zondag hebben we te maken met regen- en hagelbuien. Maar er is ook ruimte voor de zon.  De wind komt uit het noordwesten en is een windkracht 4.

De dagen erna zijn koud en wisselvallig, en er valt af en toe een bui waarbij hagel en onweer bij kan zitten.

Koningsdag
Zoals het er nu naar uitziet zitten we met Koningsdag ook in koude lucht temperatuur zal zo rond de 8 graden zijn met een aantrekkende wind zal het die dag koud aanvoelen. Wel is er wat ruimte voor de zon maar een bui is niet uit te sluiten.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500