Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De vaart is eruit bij de Snelvliegers

Geplaatst op: 25 april 2016

586 duiven (waaronder een aantal van ‘De Snelvliegers’) werden vrijdagavond ingezet voor het tweede vitesseconcours vanuit het Belgische Duffel. De vluchtleiding besloot echter anders en stuurde de duiven naar St. Job in ’t Goor omdat in Duffel de lossingsplaats was ingenomen door kermisexploitanten.

Hierdoor hadden de duiven het een beetje gemakkelijker want de afstand was 22 km dichterbij. Gezien de weersomstandigheden was dit niet zo vreemd want er stond een koude noordelijke wind die de duiven dus pal op de neus hadden, met ook nog zo af en toe een hagelbuitje. Dus geen al te beste weersomstandigheden. Vlogen de duiven vorige week nog ruim 118 km per uur, nu bleef dit steken bij bijna 72 voor de snelsten. Om 9.10 uur werd er gelost en trokken de duiven huiswaarts.

Om 11:38 uur werd de eerste afgeklokt door Piet Breman, op de voet gevolgd door broer Reind. Reind klokte als eerste maar Piet heeft een grotere afstand en werd hierdoor de winnaar. De derde plaats was voor de tot nu toe sterk spelende Dirk Altena die hiermee de twee duiven van de gebroeders Bakker ongeveer een minuut voor bleef. Ondanks het gure weer kwamen de duiven toch regelmatig naar huis en kon het concours om 11:55 uur gesloten worden.

De uitslag :

1-10 Piet Breman

2 Reind Breman

3-8-16 Dirk Altena

4-5-7 Gebr. Bakker

6-21 Herman van der Haar

9 Tiem Schilder

11-14 Berend Bos & Zn.

12-19-20 Gerrit Jan Beens

13-17 Jan ten Hoeve

15 Albert van der Haar

18 Jan Rietman

22-24-25 Albert van Riesen

23 Klaas de Lange

Voor komende zaterdag staat er weer een vitessevlucht op het programma. namelijk Asse Zellik, 228 km.

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500