Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Marlot Doornwaard Overijssels Kampioen

Geplaatst op: 25 april 2016

Afgelopen zaterdag werd in Nieuwleusen de Overijsselse kampioenschappen gehouden in de 6e divisie. EGSV had zich met 9 turnsters weten te plaatsen voor deze finale.  In de ochtend wedstrijd kwamen 4 turnsters van EGSV uit in de categorie Jeugd 1 en Pupil 1.
Vera Boschman en Demi Oosterhoff moesten het tegen 21 deelneemsters. Vera viel helaas van de balk wat haar veel punten kostte en haar een 18e plaats bezorgde. Demi turnde netjes en maakte geen foutjes wat uiteindelijk een 13e plaats opleverde. Bij de Jeugd 1 turnden Marlot Doornwaard en Martine Bonthuis. Ook hier een grote categorie met 33 turnsters. De meiden waren behoorlijk zenuwachtig maar wisten dit voor de jury goed verborgen te houden. Bij een moeilijke balkoefening viel Martine er helaas 2 keer van af. Dit koste haar 2 volle punten. Marlot wist alle onderdelen foutloos en netjes uit te voeren wat de jury was opgevallen. Martine werd keurig 13e en Marlot mocht het hoogste podium betreden.  Hiermee mag ze zichzelf Overijssels Kampioen noemen in de 6e divisie! In wedstrijd twee was het de beurt aan de Jeugd 2 dames.  Myrthe Beens en Laureen Schurink wisten zich via de play off finale te plaatsen voor deze wedstrijd. Jasmijn werd in de plaatsingswedstrijd 1e en had zich direct voor deze finale geplaatst.  Hier bestond de categorie uit 23 deelneemsters.  Laureen moest de wedstrijd versneld turnen omdat ze dezelfde middag in Zwolle nog een Acro wedstrijd had. De dames turnden erg netjes en lieten mooie sprongen en elementen zien. 23 turnsters deden in deze categorie mee. Myrthe werd door een val bij de landing op de brug uiteindelijk 11e.  Laureen werd keurig 5e en Jasmijn mocht het zilver in ontvangst nemen.

In de laatste wedstrijdronde waren Loïs Lassche en Lindy van Dijk aan de beurt. Loïs moest zich afmelden vanwege de Acro wedstrijd in Zwolle. Lindy moest het opnemen tegen 34 turnsters. Lindy had haar dag niet helemaal want ook zij viel 3 keer van de balk. Hierdoor zakte ze behoorlijk in het klassement en werd 31e.
De regionale wedstrijden voor de 5e en 6e divisie zitten er op. Eind mei zullen de 2 jongste turnsters van de selectie van EGSV nog in actie komen in Nieuwleusen. Verder staan de springwedstrijden, toestelkampioenschappen en de clubkampioenschappen nog op het programma.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500