Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lintje voor Johannes van den Berg

Geplaatst op: 26 april 2016

In 2016 kreeg Van den Berg een lintje van burgemeester Bilder.

Johannes van den Berg uit Genemuiden werd dinsdagmorgen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In het gemeentehuis in Hasselt werden hem de versierselen opgespeld. Hij kreeg het lintje vanwege het feit dat hij al 26 jaar raadslid is.

Dat was hij van 1990 tot 2001 in de voormalige gemeente Genemuiden en meteen daarna werd hij raadslid in Zwartewaterland, wat hij tot op heden nog steeds is. Van 1997 tot 2003 was hij ook lid van de bouwcommissie ‘nieuwbouw kerk’ van de Gereformeerde Gemeente. Direct daarna werd hij lid van de commissie van beheer van dat nieuwe gebouw.

Van den Berg maakt daarnaast sinds 2001 deel uit van het Algemeen Bestuur van De Meente en is één van de langst zittende bestuursleden. “Hij vervult een belangrijke rol in het bestuur en binnen de commissie welzijn en is daarmee een voorbeeld voor het acteren binnen een participatiesamenleving”, wordt hem toegeschreven.

Ook is hij voorzitter van de stichting ’t Olde Staduus en bestuurslid van de Stichting Provisoorfonds en Stichting Armenfonds van Camen.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500