Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub 2 plaatst zich voor halve finale

Geplaatst op: 26 april 2016

Sportclub 2 heeft zich geplaatst voor de halve finale van de districtsbeker. De ploeg won in Haren van Be Quick Groningen.
Genemuiden 2 begon voortvarend met de wind in de rug en aanval op aanval werd er op het kunstgras veld neer gelegd, maar telkens stond of de goed keepende doelman in de weg of de laatste bal was niet goed. Genemuiden 2 dacht op voorsprong te komen Gerald Eenkhoorn nam knap de bal aan met een man in de rug  en met een halve omhaal spatte de bal op de lat weer terug het veld in. Het openingsdoelpunt kon niet uitblijven want Genemuiden 2 had niets te duchten van de tegenstander. Via een goede steekbal van Arjan op Riekelt zette Riekelt, Niek alleen voor de keeper die in eerste instantie nog redde maar de bal kwam weer voor de voeten van Riekelt en die stifte beheerst binnen 0-1. Iets later kon Niek Beens de 0-2 binnen schieten maar de doelman redde opnieuw. Uit het niets viel de 1-1 na een schattingsfout van routinier Arjan kon de spits van Be Quick de 1-1 binnenschuiven. Genemuiden ging niet bij de pakken neer zitten en ging weer door met aanvallen, de voorsprong bleef ook niet lang uit, Gerald zette perfect voor en Niek knalde de 1-2 Ruststand op het bord.
Na rust volgde hetzelfde spelbeeld Genemuiden viel aan en Be Quick beperkte zich tot verdedigen, met lange halen snel thuis probeerde Be Quick meer druk op de verdediging van Genemuiden te leggen maar deze gaven niets meer weg, 20 minuten voor tijd leek de beslissing te vallen, Gerald ging goed door en speelde de bal langs de uitkomende doelman en Sijmen pikte de bal op en scoorde de 1-3 de scheidsrechter wees naar de middenstip, de buit binnen dachten we maar na heftige protesten aan Be Quick zijde, keurde de beste man het om onduidelijke reden als nog af. Niet veel later kreeg Genemuiden een makkelijk gegeven penalty, het leek op een goedmakertje van de scheidsrechter en Harm Roeten schoot de 1-3 onberispelijk binnen. Nu was het pompen of verzuipen voor de mannen uit Haren maar Robert Riezebos stond zijn mannetje, Genemuiden 2 ging op de counter spelen maar het overzicht om de juiste man te vinden was niet altijd goed. In blessuretijd kwam alsnog de 2-3 op het bord hieraan ging wel een overtreding vooraf maar de scheidsrechter had duidelijk zijn middag niet, niet veel later floot de beste man voor het eind en Genemuiden 2 bereikt voor het eerst in de historie de halve finale.
Halve Finale Dinsdag  3-05-2016. 20:00 uur sc Genemuiden 2 – Harkemase Boys op veld 1 Sportpark de Wetering.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500