Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gewonde bij ongeval brommernacht

Geplaatst op: 27 april 2016

Tekst en foto's: Enrico Kolk

“Het is weer prima verlopen”, vindt begeleider Joop Bakker over de brommernacht, die zonder noemenswaardige incidenten verliep. Op een ongeval na, dat plaatshad op de Simondsstraat. Een fietser met passagier werd geraakt door één van de brommers. De passagier raakte daarbij gewond. Hij werd, na controle door ambulancepersoneel, door de politie thuisgebracht.

“Soms heb je last van omstanders”, zegt Bakker. “Die kunnen zomaar ondoordacht oversteken. Zo was er vorig jaar ook een ongelukje. Er is natuurlijk ook best wat volk op de been.” Dat wil echter niet zeggen dat veiligheid geen item is. “Alles wordt gecheckt. En we hebben er vannacht eentje uitgepakt die zonder licht reed. Bij de controle had hij wel licht.” Bakker begeleidt de brommernacht dan ook in nauwe samenwerking met de gemeente en de politie.

Na twee jaren waarin het deelnemersaantal rond de 25 schommelde, waren er dit jaar 38 deelnemers. “Daar kun je nooit een visie op loslaten. Er waren nu ook oud-deelnemers die weer eens meededen, en dat op oldtimers. Daar komt een beetje nostalgie bij kijken, hartstikke leuk.”

Dat was de start voor sommige deelnemers allerminst. “Er kwam een beste bui, in een mum van tijd zaten er alweer zes binnen. Maar zij zijn niet expliciet gestopt, later zijn ze gewoon doorgegaan.”

Burgemeester Bilder verscheen rond de start ook bij Keet de Kolk. “Daarvoor had ik hem gevraagd. Ik vind het leuk dat hij er tijd voor wilde maken. Die betrokkenheid wordt zeer gewaardeerd.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500