Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Diplomazwemmen bij Bestevaer

Geplaatst op: 30 april 2016

De geslaagden voor A

Na maanden goed geoefend te hebben was het vandaag (zaterdag) zover. De kinderen mochten afzwemmen voor hun A diploma. Spannend was het wel met zoveel mensen aan het bad. Eerst moesten de kinderen 25 meter met kleren aan zwemmen. Best zwaar voor deze jonge kinderen. Toen dit onderdeel voorbij was gingen de kinderen bij papa of mama de extra kleren uit doen en kregen daar nog even de laatste aanmoedigingen. Vol goede moed gingen ze verder met de rest van het examenprogramma: 3 meter onder water zwemmen, 2 banen schoolslag, 2 banen enkelvoudige rugslag, drijven op de buik en op de rug, borstcrawl, rugcrawl en 1 minuut watertrappen. Dit ging goed en daarom hebben alle kandidaten hun diploma gekregen.

Dit zijn de geslaagden voor diploma A:

Aafke Kolk, Albert Westhoff, Deon Meuleman, Gert Fuite, Jade Kluiver, Jesse Brinkman, Jesse van der Vinne, Job Wilbert van Laar, Laureen van der Pligt, Martijn Rook, Mathilde van der Vlist, Noa Bouwers, Noa van der Wekken, Robert Rundervoort, Roy Meuleman, Sem Boschman, Tessa Nijsingh, Thomas Havelaar, Yael Boer.

Na het A diploma was het de beurt aan de B kandidaatjes. Ook voor hen was het weer spannend. Het examenprogramma van diploma B is toch wel zwaarder dan dat van het A diploma. Zeker het eerste onderdeel met de extra kleding aan is zwaar. De kinderen lieten hierbij een sprongdraai en een platte draai zien, ook gingen ze onder een mat door en zwommen nu 50 meter in totaal. Ook de andere eisen zijn iets moeilijker dan bij het A diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun B diploma nu ook op zak.

Dit zijn de geslaagden voor diploma B:

Aaron Meijwaard, Anna Louisa Evers, Annelien van de Ridder, Betran Timmerman, Eljaco Postma, Emily Diender, Gerayno Lourens, Gretha Leusink, Ilze Tanghe, Jade Eva Boschman, Jasmijn Teunissen, Jasin van Dijk, Jesse Kip, Johannes van dijk, Johannes van Dijk, Jorn van Asselt, Judah van den Berg, Kevin Tuinman, Lisa ter Steege, Niels Mulder, Nigel Mijnheer, Ryan Beens, Sannah Kolk, Siebe Vos, Sophie Kamp, Thijs Kasper Thijs van Dijck, Vigo van der Kamp, Vincent Milan Jantz, William de Haan.

Naast de kinderen die voor hun B diploma zwommen, hebben de kinderen die voor hun C diploma ook laten zien wat ze geleerd hebben. Het eerste onderdeel met de kleren waarbij ze 4 banen in totaal moeten zwemmen is erg zwaar. Die kinderen lieten hierbij zien dat ze  in de help houding konden drijven, over een vlot konden klimmen en er onder konden zwemmen. Ook de andere eisen zijn moeilijker dan bij het B diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun C diploma nu ook op zak.

Dit zijn de geslaagden voor C:

Martin van der Spek, Twan Bijsterbosch.

 

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500