Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ingezonden mail: Vuurwerk

Geplaatst op: 30 april 2016

Jeanet Cornet maakt zich zorgen over het vuurwerk dat bijna elk weekend wordt afgestoken in Genemuiden. Ze deelt dat in een ingezonden mail:

Het is, zo het schijnt, een nieuwe traditie geworden dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag, na een bruiloft, om 1 uur ‘s nachts vuurwerk wordt afgestoken. Nu snap ik dat de nieuw gehuwden hun huwelijk willen beginnen met vuurwerk, maar ik en ik denk dat een groot deel van Genemuiden zijn dit vuurwerk inmiddels wel zat is.

Overal op social media lees ik over kinderen en dieren die helemaal in paniek raken. En wat dacht u van de, soms dementerende, ouderen die zich weer helemaal in de oorlogstijd wanen. En dan heb ik het nog niet eens over hen die hun land hebben moeten ontvluchten vanwege oorlog en levensbedreigende situaties. Ik heb het dan nog niet eens over de mannen en vrouwen die hun nachtrust nodig hebben omdat ze de volgende dag, soms al heel vroeg, weer naar hun werk moeten voor een lange dag werken. Fijn dat hun ook de nachtrust gegund wordt die ze nodig hebben.

Het vuurwerk dat wordt afgeschoten is van een professionele kwaliteit. Het is zeer luid, iedere keer de lange zelfde aantal schoten. Dit kan naar mijn mening nooit consumenten vuurwerk kan zijn. Dat brengt me bij de volgende vragen. Wie geeft het mee aan de bruidsparen en waar ligt het opgeslagen. Ik denk dat ik daar wel een antwoordt op weet maar zolang ik het niet zeker weet ga ik dat niet roepen. Je moet er toch niet aan denken dat er meerdere/ veel pakketten van dit (semi)professionele vuurwerk ligt opgeslagen in een feestlocatie hier in Genemuiden. Wat als daar brand uit breekt. Wordt het dan een 2e Enschede?

Als je rond oud en nieuw te vroeg vuurwerk afsteekt krijg je als volwassene een boete en jeugd moet naar HALT. Ik vind het dan ook verbazingwekkend dat dit afsteken van vuurwerk gedoogd wordt. Het moet toch niet zo moeilijk te achterhalen zijn wie dit vuurwerk uitgeeft/verkoopt.

Lieve bruidsparen ik snap dat jullie je huwelijk willen inluiden met vuurwerk maar zorg ervoor dat niemand er overlast van heeft. Bewaar het mooiste vuurwerk voor als jullie samen zijn.
met vriendelijke groet,

Jeanet Cornet-Dorgelo

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500