Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ingezonden mail: Vuurwerk

Geplaatst op: 30 april 2016

Jeanet Cornet maakt zich zorgen over het vuurwerk dat bijna elk weekend wordt afgestoken in Genemuiden. Ze deelt dat in een ingezonden mail:

Het is, zo het schijnt, een nieuwe traditie geworden dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag, na een bruiloft, om 1 uur ‘s nachts vuurwerk wordt afgestoken. Nu snap ik dat de nieuw gehuwden hun huwelijk willen beginnen met vuurwerk, maar ik en ik denk dat een groot deel van Genemuiden zijn dit vuurwerk inmiddels wel zat is.

Overal op social media lees ik over kinderen en dieren die helemaal in paniek raken. En wat dacht u van de, soms dementerende, ouderen die zich weer helemaal in de oorlogstijd wanen. En dan heb ik het nog niet eens over hen die hun land hebben moeten ontvluchten vanwege oorlog en levensbedreigende situaties. Ik heb het dan nog niet eens over de mannen en vrouwen die hun nachtrust nodig hebben omdat ze de volgende dag, soms al heel vroeg, weer naar hun werk moeten voor een lange dag werken. Fijn dat hun ook de nachtrust gegund wordt die ze nodig hebben.

Het vuurwerk dat wordt afgeschoten is van een professionele kwaliteit. Het is zeer luid, iedere keer de lange zelfde aantal schoten. Dit kan naar mijn mening nooit consumenten vuurwerk kan zijn. Dat brengt me bij de volgende vragen. Wie geeft het mee aan de bruidsparen en waar ligt het opgeslagen. Ik denk dat ik daar wel een antwoordt op weet maar zolang ik het niet zeker weet ga ik dat niet roepen. Je moet er toch niet aan denken dat er meerdere/ veel pakketten van dit (semi)professionele vuurwerk ligt opgeslagen in een feestlocatie hier in Genemuiden. Wat als daar brand uit breekt. Wordt het dan een 2e Enschede?

Als je rond oud en nieuw te vroeg vuurwerk afsteekt krijg je als volwassene een boete en jeugd moet naar HALT. Ik vind het dan ook verbazingwekkend dat dit afsteken van vuurwerk gedoogd wordt. Het moet toch niet zo moeilijk te achterhalen zijn wie dit vuurwerk uitgeeft/verkoopt.

Lieve bruidsparen ik snap dat jullie je huwelijk willen inluiden met vuurwerk maar zorg ervoor dat niemand er overlast van heeft. Bewaar het mooiste vuurwerk voor als jullie samen zijn.
met vriendelijke groet,

Jeanet Cornet-Dorgelo

Gepubliceerd door Enrico Kolk

11 thoughts on “Ingezonden mail: Vuurwerk

 1. Anouk schreef:

  @andere v dijk; dat is lekker, post zelf met je volledige naam. V.Dijk hebben we niks aan natuurlijk. Wat betreft dat vuurwerk, als je beetje rondvraagt is dat wel duidelijk. Je doet alsof het staatsgeheimen betreft. Politie weet overigens precies op welk adres er wordt afgestoken natuurlijk, daar hoef je geen speurneus voor te zijn. Feiten en bewijs ligt letterlijk op straat. Wie moet ik trouwens hand boven hoofd houden? Vuurwerkafstekers?? Ik snap je niet…

 2. Rik Eenkhoorn schreef:

  Allemaal,

  Knallend het huwelijk in, niks mis mee!

  En alle reacties zonder eigen naam erbij moet je nooit serieus nemen!

 3. Jordie schreef:

  Beste vriend van

  Dit is gewoon consumenten vuurwerk en dat gaat best hard als het midden in de nacht afgestoken wordt en alles is stil er om heen.en voor dit vuurwerk wordt geen vergunning afgegeven want dan zou dat kenbaar gemaakt moeten worden in de stadskoerier.en dan zou dit afgestoken moeten worden Door een professioneel bedrijf met in achtneming van heel veel regels en veiligheids eisen die zowel Door provincie gemeente en de veiligheidsregio goedgekeurd moeten worden (lees het besluit vuurwerk ontbranding) er maar even op na.dit zijn gewoon bruiloftsgasten die denken om nog even lollig te zijn om nog een paar vuurwerk potten te moeten afsteken die of nog over hebben van oud en nieuw of deze worden nog ergens illegaal geleverd

 4. Vriend van ? schreef:

  Als ik het zo lees zou ik bijna zeggen dat de gemeente vergunningen af geeft voor het ontbranden van en vuurwerk show. Mocht dit niet het geval zijn word het een politie zaak, vuurwerk is bij politie prio 3 dus alles gaat voor en op het eind komt dat probleem. het is iets waar heel Nederland mee zit. Dit komt door al die bezuinigen van ons kabinet zo heeft de politie handen te kort. Je zou eens een mail kunnen sturen naar BCN die zetten zich in voor het behoud van consumentenvuurwerk en zijn tegen illegaal vuurwerk misschien kunnen zij u helpen met een duwtje in de goed richting succes. Hier kunt u ze vinden. http://www.behoudconsumentenvuurwerknederland.nl

 5. k schreef:

  Ik !denk! dat het wel degelijk word verstrekt door de eigenaar van de feestlocatie. En waarom? Omdat het elke keer hetzelfde pakket is wat word afgestoken….vooral de laatste 3 knallen….. best heftig als je er vlak bij woont.

 6. andere van Dijk schreef:

  Een keurige brief Jeanet en bestemt voor heel Genemuiden aan de brief hoef ik niks toe te voegen.Maar Anouk als jij zo stellig weet waar het vuurwerk vandaan komt is het voor de politie toch maar een koudkunstje om daar achter te komen?? Anouk schrijf je achternaam er even bij ,zodat het wat makkelijker word voor de politie of hou je misschien iemand de handen boven het hoofd ,dat is namelijk ook strafbaar Anouk het achterhouden van informatie .Dit gaat heel wakker Genemuiden namelijk aan .

 7. Rido schreef:

  Helemaal mee eens. Ik ben het ook zat!!

 8. Anouk schreef:

  Dat spul wordt gekocht in Duitsland. Herman de Haan heeft hier niks mee van doen Anto…
  Nóg een kleine correctie voor Jeanet: als je te vroeg vuurwerk afsteekt gebeurt er helemaal niets. Onze hond is van begin tot eind december de klos. Wordt totaal niet tegen opgetreden. Neemt niet weg dat ik het met de strekking van de brief redelijk eens ben.

 9. van dijk schreef:

  Dit vuurwerk is echt al wel eerder ingekocht door de feestgangers en als je het hier in nederland niet kan kopen dan wel over de grens.als gemeente en politie wat beter met elkaar communiceren dan weten ze precies wie er elk weekend trouwt.dan lijkt het mij niet zo moeilijk om daar net even wat eerder te zijn dan het bruidspaar.

  en als je iets niet zeker weet noem dan geen namen hier.

 10. L. schreef:

  Beste Jeanet
  een nadenkertje voor u: het is niet het bruidspaar die dit vuurwerk koopt en afsteekt, maar meestal vrienden/familie. Dus kijk voor zulke dingen NOOIT het kersverse echtpaar aan!

 11. Anto schreef:

  Een oplossing Herman de Haan aanpakken daar komt het allemaal vandaag Groetjes de buurt Oranjestraat

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500