Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub zakt onder de streep

Geplaatst op: 30 april 2016

Riemens scoort de 1-2. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden speelde zaterdagmiddag gelijk in Drachten. De wedstrijd tegen Drachtster Boys eindigde met 2-2. Daardoor zakt de ploeg onder de beruchte streep.

Genemuiden stond in Drachten al na een minuut met 1-0 achter. Via Job van Dalfsen en Riemens werd de stand tegen de nummer laatst van de ranglijst toch omgedraaid. In de allerlaatste minuut sloeg Drachten weer toe. Met dat gelijke spel (SVZW won) is de situatie voor Sportclub verder verslechterd.

Gert-Jan van den Berg interviewt doelman Albert Flier over het gelijkspel.

Albert Flier over de wedstrijd met Drachtster Boys

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk

10 thoughts on “Sportclub zakt onder de streep

 1. Wim van de Vegte schreef:

  Correctie op het voorgaande: Ik hoop het van verre en van harte.
  Wim van de Vegte.

 2. Wim van de Vegte schreef:

  Helaas gaat het al zo’n 40 competitiewedstrijden bergafwaarts. Dat de affaire met trainer Dijkhuizen daar het begin van was heb ik al eens geschreven. We hebben met de situatie van nu te maken. De spelers zijn vast zeer gemotiveerd. Misschien eens goed te beseffen dat het een spelletje is. Ik volg Staporst al langer en zag dan hoe lakoniek de huidige 2 topscoorers zijn. Maar zij willen wel winnen. Want een spel als voetbal is pas boeiend wanneer er voor de winst wordt gegaan, want anders is er geen bal aan.
  Wat ik niet begrijp: Wanneer je spelers op de bank hebt, dan moeten ze ook fit genoeg zijn om ingzet te worden. Zijn ze minder fit dan zijn ze zeker niet in staat om gedurende de wedstrijd het tij te keren. Korf is in mijn ogen een geweldige voetballer die bijna elke bal voor krijgt. Dat ze niet altijd een medespeler bereiken is normaal. Bij Bayern Munchen gebeurt dat nog niet bij de helft van de voorzetten. Waarom hij weggaat weet de TC en misschien Tjeerd. Maar waarom deze man niet ingezet in het begin van de wedstrijd? Als hij leeg is hem vervangen door een meer verdedigende speler lijkt me logisch, ook gezien het verloop van alle wedstrijden.
  Hopelijk kijken de spelers en de staf aanstaande zaterdag slechts naar de tegenstander en zichzelf. Niet naar het rekenwerk dat er in de wedstrijd tussen Urk en SVZW maar 3 punten zijn te verdelen.
  Hopelijk maakt Sportclub het zich gemakkelijk door naar deze wedstrijd te kijken. En naar de vorige van Excelsior: Excelsior verloor weliswaar maar schepte zich veel kansen, allemaal over rechts. Als dezelfde spelers zich daar weer ophouden zal dat vast weer gebeuren.
  Zaterdag bij mooi weer kan het er allemaal weer veel zonniger eruit zien, zeker bij winst! Ik hoop het van verre en van verre.
  Wim van de Vegte.

 3. Groen/Wit hart schreef:

  Commercieel lijkt mij het beleid prima, maar voor hoe lang nog? De club zit in zwaar weer. Door de onrust en ontevredenheid over het vertoonde spel en prestaties van ons vlaggenschip zullen ook sponsoren zich terug gaan trekken. Het meest vreemde vind ik de situatie dat een assistent trainer ook een functie in de TC heeft. Voor mij klinkt dat als: Directeur van een bedrijf zijn, maar tevens voorzitter zijn van de ondernemingsraad. Mijn vader zegt altijd: Trainers zijn passanten. Bij Genemuiden lijken de trainers meer op dagtouristen! Vreemd dat een assistent trainer dan meerdere trainers overleefd!? De selectie is op papier minimaal hoofdklasse waardig en moet zichzelf een spiegel voorhouden. Voetballen doe je met 11 man, met passie,strijd en beleving. Bestuur, kom in actie en neem een verstandig besluit. Zet echte sportcluppers voor de groep die het maximale uit deze groep kunnen halen. Misschien is het tij nog te keren. Als we zo verder gaan wordt het zeker P/D en dat is een kansloze missie,voetballen tegen teams die goed draaien en hogerop willen.

 4. Erik Driessen schreef:

  Even een reactie over waarom soms berichten worden verwijderd. Dat gebeurt nooit als mensen hun naam erbij zetten. Als mensen onder een ‘nep mailadres’ forse kritiek leveren, verwijderen wij die wel. Zet dan even je naam erbij, dan blijft alles staan.

 5. Bezoeker schreef:

  Bestuur grijp in het kan nu nog het is 5 sec voor twaalf blijf niet stil zitten doe wat een maal afglijden is al erg genoeg tweemaal achter elkaar nog erger dat is genemuiden onwaardig

 6. Sportclupper schreef:

  Ik proef natuurlijk ook de enorme negatieve sfeer rond om ons eerste elftal dat is natuurlijk ons maar zo niet aankomen waaien.Daarom ga ik toch een heel eind mee met Bert en ES ,bestuur grijp aub in want de mensen en tc die nu op de bank zitten kunnen ons niet in die Hoofdklasse houden .Er straalt toch helemaal niks van deze mensen af??Geef aub onze selectie een handvat aan met Andre de Boer en Wiljan Kattenberg voor de groep ,en pak met zijn allen die laatste strohalm om in die Hoofdklasse te blijven ,want anders kunnen de problemen wel eens niet meer te overzien zijn ,en daar zijn we allemaal schuldig aan met name ons BESTUUR !!!

 7. jm schreef:

  Ik maak me het meest zorgen waarom de punten structureel (ook vorig seizoen) worden weggegeven in de laatste minuten. Duurt het te lang? Slaat er een of andere angst toe in die fase? Bizar. Ik zou er maar eens een psycholoog op zetten….

 8. genemuiden schreef:

  waarom worden reacties weg gehaald is de waarheid soms te hard

 9. Bert schreef:

  Om te overleven is er nieuw elan nodig. Vanaf de bank moet er gedrevenheid getoond worden in plaats van angst en gelatenheid. In het veld is er geen ruimte meer voor overdreven schoonheid. Het gebrek aan (mentale?)kracht moet gecompenseerd worden met extra werklust en een helder hoofd. Dat heldere hoofd is ook nodig in de burelen. Wanneer dringt het door dat als het miezert bij het eerste het gaat hozen in de club. Aan het begin van het seizoen werd al duidelijk dat de werkelijkheidszin weg was door Sportclub op een voetstuk te zetten met de hoogste entreeprijs in de Hoofdklasse. Dit heeft regio-toeschouwers weggejaagd, zeker toen het voetbal ook nog steeds minder werd. Ik heb me er voor geschaamd.

  De slechte prestaties rond het eerste (ik schrijf bewust “rond”) krijgen zijn weerslag binnen heel de club. Ik heb pijnlijke gedachtes, wat is de club in een sportief dal geraakt. Commercieel gaat het hartstikke goed. Sc Genemuiden is een voetbalclub, op het veld moet het gebeuren.

 10. genemuiden schreef:

  gaat steeds beter op naar het kampioenschap in het nieuwe seizoen in de eeRste klassebedankt tc

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500