Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Benjamin viert jubileum

Geplaatst op: 11 mei 2016

Peuterspeelzaal Benjamin bestaat 12,5 jaar. In het (toen nog nieuwe) kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente begon de peuteropvang met zeven kinderen. De juffen Gerredien Melis en Marianne van den Belt waren daar al bij.

Voor die laatste is het vandaag ook feest. Alle 12,5 jaar was zij, ononderbroken, juf bij Benjamin. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Van Bart Gijssen (directeur Rehobôth- en Eben-Haëzerschool) kreeg zij een bos bloemen in de handen gedrukt. Ook de Stichting Kinderopvang Zwartewaterland (SKZ) bedankte haar met een bos bloemen. Want Benjamin zit inmiddels samen met SKZ in de voormalige Ichthusschool. Daar verhuisde zij 10 jaar geleden, in 2006, naartoe.

Gijssen, die de feestochtend op de kinderboerderij opende met Bijbellezen en gebed, schonk ook daar aandacht aan. “Kijken jullie eens allemaal die kant op”, riep hij de kinderen op, wijzend naar het kerkgebouw aan de Taghof. “Daar is het begonnen. En daarvoor hebben we de Heere net ook gedankt.”

Want heel gewoon was het niet, benadrukte hij. “De eerste jaren moesten we ook zelf alles betalen. Er was geen subsidie.” Waar de peuterspeelzaal begon met zeven kinderen, zijn dat er nu vierendertig. “Het zijn er ook al eens 45 geweest.”

De feestochtend op de kinderboerderij werd afgesloten met poffertjes. Lammy Catering zorgde voor de zakjes én de speciale bus waarmee Van den Belt naar de kinderboerderij vervoerd werd. Als aandenken kregen de kinderen een gevulde tas mee, gesponsord door Gebufa.

Peuterspeelzaal ‘Benjamin’ kreeg in 2004 de naam van de vroegere kleuterschool ‘Benjamin’. Die kleuterschool stond jarenlang op de hoek van de Jan van Nassaustraat en de Dr. Baxstraat. Bij oprichting van de basisschool in 1985 werden de kleuterschool en de lagere school samengevoegd en ging verder onder de naam Rehobôthschool.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500