Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Groen gas voor gemeentehuis en gemeentewerf

Geplaatst op: 11 mei 2016

ROVA heeft groen gas van de vergisting van gft-afval teruggegeven aan de gemeenten die het gft-afval aanleveren. Dankzij de invoering van omgekeerd inzamelen wordt bij de huishoudens steeds meer gft-afval ingezameld. Hiervan wordt in de gft-vergister op het ROVA-terrein groen gas gemaakt, waarmee in Zwartewaterland het gemeentehuis en de gemeentewerf worden verwarmd.

Het groene gas dat in 2015 is gemaakt, is gebruikt om de aardgasvoertuigen van ROVA op te laten rijden en de ROVA gebouwen te verwarmen. Daarna was er nog ruim 1.200.000 m3 groen GFT-gas over. Hiermee hebben de gemeenten Steenwijkerland, Hardenberg, Dalfsen, Heerde, Kampen, Staphorst, Olst-Wijhe, Ommen, Zwolle en Zwartewaterland elk een eigen selectie van gemeentelijke gebouwen verwarmd

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500