Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe fietspont open tijdens IJsseldeltadag

Geplaatst op: 11 mei 2016

Op zaterdag 28 mei is het weer IJsseldeltadag. Een gezellig dagje uit voor het hele gezin waarbij iedereen van harte welkom is om een kijkje in de stal te nemen bij boerderijen aan de Mandjeswaard, Kamperzeedijk en in polder Mastenbroek. Ook stoomgemaal d’Olde Mesiene is de hele dag geopend voor rondleidingen. Tijdens de IJsseldeltadag zijn er vele leuke activiteiten te beleven zoals een melkproeverij, een roofvogelshow, een boekenmarkt, een kijkje in een moderne serrestal, creatieve workshops, uitleg over muskusrattenbestrijding, knuffelen met alpaca’s en nog heel veel meer!

Aan het begin van de IJsseldeltadag wordt de nieuwe fietspont over de Goot officieel in gebruik genomen. Fietsers en wandelaars kunnen die dag vanaf 10.00 uur de oversteek met de nieuwe pont maken. Voor de liefhebbers is op www.indeijsseldelta.nl een kaartje met een fietsroute langs alle deelnemende bedrijven te vinden. Ook vakantieboerderij ‘Pieper Horizon’ opent deze dag voor het eerst haar deuren voor gasten en bezoekers. Om 13.30 uur vindt hier een spectaculaire roofvogelshow plaats.
De IJsseldelta is bij uitstek te ontdekken vanaf het water. De hele dag zijn er mogelijkheden om gratis een kanotochtje te maken. Om het kanovaren nog makkelijker en leuker te maken, presenteert Waterschap Drents Overijsselse Delta om 13.30 uur bij het Asjesgoed een nieuwe kanoroutekaart voor de IJsseldelta. In deze routekaart zijn een aantal mooie en gevarieerde kanoroutes opgenomen.
Kom dan op zaterdag 28 mei naar de IJsseldeltadag! Kijk op www.indeijsseldelta.nl/ijsseldeltadag voor het complete programma. De website biedt tevens informatie voor ondernemers die belangstelling hebben om zich aan te sluiten bij het ondernemerscollectief Stichting In de IJsseldelta.
Bij de Tourist Info Punten in de IJsseldelta (Zwolle, Kampen en Zwartewaterland) is vanaf medio mei een flyer met een handig overzichtskaartje van alle deelnemende bedrijven verkrijgbaar. Er is ook een leuke kleurwedstrijd. De kleurplaten worden via de scholen uitgedeeld maar zijn ook uit te printen op indeijsseldelta.nl . De kleurplaat kan op 28 mei bij de deelnemende bedrijven worden ingeleverd. Er zijn leuke prijzen te winnen!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500