Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ouderen voorbereid op reis

Geplaatst op: 11 mei 2016

Ouderen die graag met het openbaar vervoer willen reizen konden zich woensdagmiddag laten informeren in de Meente over dat onderwerp.  Zo’n 10 mensen kwamen af op de bijeenkomst. 

“Jammer genoeg zijn dat eigenlijk te weinig mensen”, zegt vrijwilliger Henk de Klerk, die namens de provincie als ‘voorlichter’ optreedt. Veel vragen kwamen er dan ook niet. “Eén man vroeg teveel en de rest was helemaal stil”, zegt hij. Het weerhoudt hem er niet van om de voorlichting te geven. “We willen mensen wegwijs maken in het openbaar vervoer. Want ze snappen er geen bal van.”

En dat heeft een simpele reden, meent hij. “Het is gewoon moeilijk gemaakt.” Samen met Willy Verbruggen propageert hij daarom ook de computer. “Zorg dat je weet hoe het werkt voor je eraantoe bent”, vindt Verbruggen. Op de voorlichtingsbijeenkomst volgt namelijk een  ‘proefreisje’. “Mensen moeten zelf een ov-chipkaart aanschaffen. Wij gaan dan met hen op stap. Zo leren ze reizen met het openbaar vervoer.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500