Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gezocht: iconen én vrijwilligers voor Open Monumentendag

Geplaatst op: 13 mei 2016

Genemuiden doet op 10 september voor de tweede keer mee aan de Open Monumentendag. Thema van dit jaar is ‘iconen en symbolen’. Daarvoor zoekt de organisatie mensen die iconen in hun bezit hebben en die willen meewerken aan een expositie in ’t Olde Staduus.

Driehonderd gemeenten werken jaarlijks mee aan de Open Monumentendag. De dertigste editie zoekt het dit jaar in iconen en symbolen. Dat kunnen ornamenten, schilderingen en iconen zijn, maar ook bijvoorbeeld kerktorens, molens, stadhuizen en kastelen die als monument in het landschap staan. De organisatie in Genemuiden oriënteert zich momenteel op de mogelijkheden in Genemuiden. En daarbij krijgt het graag hulp van de bevolking.

Een van de ideeën is een iconenexpositie in ’t Olde Staduus. De verwachting is dat een aantal Genemuidenaren een icoon in hun bezit hebben. Daarmee komt de organisatie graag in contact. En dat geldt ook voor mensen die ideeën hebben over de invulling van de Open Monumentendag in Genemuiden of die willen mee helpen om de dag tot een succes te maken.

Zij kunnen contact opnemen met Klasien Hoekman via hoekman-fuite@planet.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500