Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koude Pinksteren

Geplaatst op: 13 mei 2016

(door John Poot) Na een week waar we te maken hadden met temperaturen tussen de 20 en 25 graden doen we dit weekend een flinke stap terug. Het scheelt wel een jas. Een hogedrukgebied bij IJsland zorgt er voor dat er koude polaire lucht wordt aangevoerd richting Nederland. Vanavond en vannacht komen vanuit het noorden wolkenvelden binnen drijven.

Zaterdag hebben we daar ook nog mee te maken. De wind komt uit het noordwesten en is matig tot krachtig en hiermee wordt  koude lucht aangevoerd. Ook kan er (mot)regen vallen. De temperatuur zal rond 10 graden zijn. Gevoelstemperatuur is een paar graden lager. In de namiddag, begin van de avond kan het nog even opklaren en laat de zon zich nog even zien.

Eerste Pinksterdag verandert er weinig qua weerbeeld. De wind komt dan nog steeds uit het noorden en voelt koud aan. De wind is matig tot vrij krachtig. De temperatuur zal rond de 11 graden zijn. En er kan een bui regen vallen.  ’s Middags zijn er wat opklaringen en breekt de zon door.

Tweede Pinksterdag zal de temperatuur iets stijgen. De wind neemt wat af waardoor het iets aangenamer voelt maar de temperatuur zal dan ook rond de 14 graden zijn. Wel is er veel bewolking en valt er af en toe wat regen.

De dagen stijgt de temperatuur naar waardes die normaal zijn voor de tijd van het jaar rond de 18 graden. Daarbij is het wel wisselvallig.

 

Voor mensen die last hebben van hooikoorts. Wordt het wat aangenamer

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500