Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Thema-avond over het puberbrein

Geplaatst op: 13 mei 2016

Als ouders lopen we allemaal van tijd tot tijd aan tegen het ‘bijzondere’ gedrag van onze (bijna) puber. Waarom gedragen ze zich het ene moment heel volwassen en een volgend moment helemaal onmogelijk? Het centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert informatieavonden in Hasselt, Genemuiden en in Zwartsluis, om u meer inzicht te geven in ‘het Puberbrein’.

De smartphone en social media zijn niet meer weg te denken. Maar wordt u er soms ook wel eens wanhopig van als ouder? En weet u eigenlijk wat de gevolgen voor het brein zijn van alcohol en drugsgebruik op jongere leeftijd? Deze en meer onderwerpen komen aan de orde tijdens de informatieavonden over ‘het Puberbrein’, georganiseerd door het CJG. De avonden zijn bedoeld voor ouders, opvoeders en andere betrokkenen van kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot 20 jaar.

Programma
Tijdens de informatieavonden vertelt Rolf Tebbens van Mindfit over de ontwikkeling van de hersenen bij pubers. U krijgt inzicht in de ontwikkeling van het brein, het effect op het gedrag van de jongere en hoe u daar als opvoeder uw voordeel mee kunt doen.

Een informatieavond in elke kern
In iedere kern wordt een informatieavond georganiseerd. U bent welkom op:
• Maandag 6 juni in het gemeentehuis te Hasselt;
• Maandag 13 juni bij het CJG, Jan van Arkelstraat 5 in Genemuiden;
• Dinsdag 21 juni bij het Agnietencollege in Zwartsluis.
De avonden beginnen om 19.30 uur en duren circa 2 uur. Op iedere avond komen dezelfde onderwerpen aan de orde.

Aanmelden
Aanmelden kan via de website www.cjgzwartewaterland.nl (onder het kopje cursus/training), via het mailadres info@cjgzwartewaterland.nl of telefonisch via 038 -385 88 44.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500