Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

OK-ondernemers staan met Stelvio voor zware opgave

Geplaatst op: 14 mei 2016

“Zwaarder, scherper, steiler en langer…”, schrijft Berthran Selles over de Stelvio. Twee jaar na de beklimming van de Mont Ventoux gaan 45 ondernemers uit Genemuiden de Italiaanse Alpenreus op de fiets of lopend beklimmen. Net als toen is de opbrengst voor Kika. “Toen leverde de expeditie ruim veertigduizend euro op. Het zou geweldig zijn als we dat kunnen evenaren”, zegt organisator Jan Pleijsier, die zaterdagochtend met de andere fietsers een groepstraining afwerkte.

Zelf heeft hij de enorme pukkel in het Duitstalige deel van Italië nooit beklommen, maar de verhalen zijn niet mals. De Ventoux is zwaar, de Stelvio loodzwaar. “Maar de conditie van de deelnemers is volgens mij beter dan toen. Ze weten wat er bij zo’n beklimming komt kijken En dan is deze berg nog meer uitdagend. Bovendien schijnt de omgeving mooier te zijn. Je bent daar omringd door bergen”, aldus Pleijsier.

Met 43 ondernemers en burgemeester Bilder in zijn kielzog vertrekt hij op dinsdag 14 juni naar Schiphol. Vanaf daar vliegen ze naar Munchen, waarna het laatste stuk per bus wordt afgelegd. Een dag later wacht dan de Stelvio. De volgende dag kunnen de ondernemers fietsen, raften of de stad Merano bezoeken. Op vrijdag 17 juni is de terugreis. “We komen in het begin van de nacht aan op het Havenplein. Op zich niet ideaal, maar we hopen dat toch veel mensen ons opwachten. Daarna maken we ook de opbrengst bekend.”

Pleijsier is voorzichtig met het noemen van een streefbedrag. “Vorige keer zeiden we tienduizend euro en kwamen we op het viervoudige uit. Dat was gigantisch. Of dat nog een keer mogelijk is, durf ik niet te zeggen. We gaan er wel voor. Volgende week is er nog een quizavond in De Kaaihof die ook het nodige geld gaat opleveren. En we hebben al 4100 euro aan sponsorgeld binnen. Maar uiteindelijk gaat het ook niet zozeer om de hoogte van het bedrag: elke euro is meegenomen.”

Ook Kika en de ondernemers ondersteunen? Dat kan via deze link: https://www.sportenvoorkika.nl/stelviok-2016-genemuiden

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500