Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub veilig dankzij Staphorst

Geplaatst op: 14 mei 2016

Urk scoort de 1-0

Sportclub Genemuiden speelt ook komend seizoen in de hoofdklasse. Een 1-1 gelijkspel tegen SV Urk bleek daarvoor voldoende. De Genemuidenaren mogen echter een grote bos bloemen richting Staphorst sturen. Dat won overtuigend bij SVZW en dreef de ploeg uit Wierden daarmee de nacompetitie in.

Zoals te verwachten viel speelden Urk en Genemuiden een wedstrijd die de acht euro entree nauwelijks waard was. Voor rust was Sportclub de iets betere ploeg. Martijn Jansen kreeg een aardige kans, maar verslikte zich in een kapbeweging. De spits schoot later nog een keer gevaarlijk op goal en ook Riemens kreeg een mogelijkheid. Urk stelde daar wat afstandsschoten tegenover.

Na rust kwam Urk met een afzwaaiende voorzet op 0-1. Dat zorgde er zoals vaker dit seizoen voor dat Genemuiden volledig uit zijn doen was. De ploeg wist zich geen kans meer te creëren, terwijl het ook weinig hoogstaande Urk aan het combineren sloeg en kans op meer kreeg. Uiteindelijk kwam Genemuiden toch nog op gelijke hoogte, door een eigen doelpunt van de voormalig eilandbewoners. Ondertussen stond Staphorst al op een veilige voorsprong.

Daarmee komt er een einde aan een ronduit dramatisch seizoen. Na de degradatie uit de Topklasse moest Genemuiden lang vechten om niet nog verder af te zakken. Nu is het zaak om een nieuw team op te bouwen. Een ambitie waar Jan van Raalte het nog moeilijk genoeg mee zal krijgen.

Gert Jan van den Berg sprak na afloop voor Genemuiden Actueel met Martijn Jansen. Hij noemt het duel ’tekenend voor dit seizoen’. Beluister het interview via deze link:

Martijn Urk

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500